Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Luksus grønkålssalat med appelsin, granatæble og knas

Luksus grønkålssalat med appelsin, granatæble og knas

Antal 4 personer
Forb. tid 25 minutter

Ingredienser

Til salaten skal du bruge:
  • 50 g mandler
  • 100 g Valsemøllen økologiske rugkerner klar til brug (se alternativer ovenfor)
  • 150 g grønkål
  • 1 tsk olivenolie
  • ½ granatæble
  • 2 appelsiner
  • 50 g tørrede abrikoser
Til dressingen skal du bruge (der bliver til flere gange):
  • 1 økologisk appelsin (skallen + 1/2 dl saft)
  • ½ dl æblecidereddike
  • 1,5 dl rapsolie
  • 1 dl olivenolie
  • 1,5 spsk ravigotte sauce
  • ¼ tsk salt

Dine egne noter

Tilberedning

  • Rist mandlerne i ovnen ved 150 grader i ca. ca. 20 minutter, til skallen begynder at sprække.
  • Hæld kogende vand over rugkernerne, og lad dem trække 5-10 minutter. Dræn dem, skyl med koldt vand, og drys med lidt salt.
  • Snit grønkålen fra stænglerne, skyl den grundigt, og slyng vandet fra (eller rul den i et viskestykke). Tag en spsk olivenolie i hænderne, masser den ind i grønkålen, og hak kålen.
  • Pil granatæblet. Skær skrællen af appelsinerne til salaten, og skær appelsinen i tern. Skær de tørrede abrikoser i tynde skiver. Hak de ristede mandler groft, og læg halvdelen til side til pynt.
  • Riv appelsinskallen, og pres saften. Ryst dressingen godt sammen i et glas.
  • Vend salaten sammen med dressingen, og bred den ud på et fad. Pynt med mandlerne.