Scan for at gå til opskrift
Luksus grønkålssalat med appelsin, granatæble og knas
Forb. tid 25 minutter min
Til salaten skal du bruge:
- 50 g mandler
- 100 g Valsemøllen økologiske rugkerner klar til brug (se alternativer ovenfor)
- 150 g grønkål
- 1 tsk olivenolie
- ½ granatæble
- 2 appelsiner
- 50 g tørrede abrikoser
Til dressingen skal du bruge (der bliver til flere gange):
- 1 økologisk appelsin (skallen + 1/2 dl saft)
- ½ dl æblecidereddike
- 1,5 dl rapsolie
- 1 dl olivenolie
- 1,5 spsk ravigotte sauce
- ¼ tsk salt
Rist mandlerne i ovnen ved 150 grader i ca. ca. 20 minutter, til skallen begynder at sprække.
Hæld kogende vand over rugkernerne, og lad dem trække 5-10 minutter. Dræn dem, skyl med koldt vand, og drys med lidt salt.
Snit grønkålen fra stænglerne, skyl den grundigt, og slyng vandet fra (eller rul den i et viskestykke). Tag en spsk olivenolie i hænderne, masser den ind i grønkålen, og hak kålen.
Pil granatæblet. Skær skrællen af appelsinerne til salaten, og skær appelsinen i tern. Skær de tørrede abrikoser i tynde skiver. Hak de ristede mandler groft, og læg halvdelen til side til pynt.
Riv appelsinskallen, og pres saften. Ryst dressingen godt sammen i et glas.
Vend salaten sammen med dressingen, og bred den ud på et fad. Pynt med mandlerne.