Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Langtidsstegt lam lammekølle lammebov lammeskank

Langtidsstegt lammebov, lammeskank eller kølle

Antal 8 personer
Forb. tid 15 minutter

Ingredienser

  • 2 lammeskanke på ca. 1 kg stykket (eller en lammekølle ca. 2,5 kg eller en lammekølle ca. 3,2 kg)
  • 10 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 2 løg
  • 250 g rodfrugter (fx pastinak, persillerod)
  • friske grønne krydderier (fx rosmarin, timian, oregano og persille. Rosmarin er helt uundværlig. Brug tørrede, hvis du ikke kan skaffe andet.)
  • 2,5 dl rødvin (4 dl til en lammekølle)
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie

Kokkens noter

Se tips om tilbehør, sauce, stegetemperatur m.m. nedenfor.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Fyld römertopfen eller stegesoen med vand, så den står og suger, mens du ordner resten.
  • Pil hvidløgsfeddene og skær dem i kiler.
  • Skræl og hak grønsagerne.
  • Hak krydderurterne.
  • Stik så små huller i lammekødet, og stik hvidløgskilerne ind. Smør lammekødet med olie, og giv det godt med salt og peber hele vejen rundt. Tøm nu vandet ud af römertopfen, og læg grønsagerne i bunden sammen med halvdelen af krydderurterne. Læg lammet ovenpå, og drys resten af krydderurterne over. Hæld rødvin ved, og læg låg på.
Tænd ovnen, og sæt det hele ind. Tid og temperatur er individuel:
  • 2 * lammeskank: 100 grader i ca. 6 timer eller 130 grader i ca. 3 timer
  • 1 lammekølle (ca. 2,5 kg): 100 grader i ca. 8 timer eller 130 grader i ca. 4 timer
  • 1 lammekølle (3,2 kg): 100 grader i ca. 11 timer (!) eller 130 grader i ca. 5,5 timer