Scan for at gå til opskrift
Koldhævede valnøddeboller
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Hævetid 10 timer t
Samlet 10 timer t 50 minutter min
Til fordejen skal du bruge:
Til dejen skal du bruge:
- fordejen
- 6 dl vand
- 15 g salt
- 1 dl yoghurt (eller andet surmælksprodukt naturel)
- 150 g rugmel
- 150 g grahamsmel
- 150 g sigtemel
- 450 g hvedemel (start med lidt mindre)
- 100 g valnødder
Dejen
Ælt dejen sammen uden salt og valnødder.
Hak valnødderne groft, og drys salt og valnødder ovenpå. Lad dejen hvile på bordet i en halv time. Ælt den så igennem, til dejen er blank – ca. 10 minutter på maskine.
2 timer før bagetid
Tag dejen ud af køleskabet og ælt den igennem. Form den til 20 boller, og sæt dem på 2 stykker bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, drys med sesamfrø og pensl igen.
Lad bollerne hæve lunt til dobbelt størrelse (1 time eller mere). Når de er ved at være der: Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Sæt en plade ind midt i ovnen og en bradepande under.Tip: Hvis du har bagestål, kan du også bruge det. Husk, det skal forvarme i 45 minutter. Når ovnen er helt varm: Træk den ene plade boller over på den varme plade. Kast 1 dl vand ind i bradepanden.
Bag dem ca. 13 minutter alt efter, hvor mørke du vil ha’ dem. Gentag med den anden plade boller.