Rør fordejen sammen, dæk den med låg eller plast, og lad den stå og boble på køkkenbordet i mindst 8 timer.
Mindst 10 timer før du bager:
Hak nødderne groft. Bland fordejen med de øvrige ingredienser, og rør dejen tålmodigt i 10-15 minutter på røremaskine, til den slipper skålen. Skrab den over en i oliesmurt beholder (skål eller condibøtte), dæk med låg eller plast, og lad den starte hævningen på køkkenbordet en times tid. Når du kan se, den begynder at hæve, sæt den i køleskabet mindst 8 timer.
1-2 timer før du bager:
Tag dejen ud af køleskabet, og lad den vågne på køkkenbordet.
30-45 minutter før du bager:
Tænd ovnen på max varme. Sæt bagestål, hvis du bruger det, og sæt også en ekstra bageplade ind.
Når ovnen er helt varm:
Skrab dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord. Fold den sammen til halv størrelse i et snuptag, og skær den ud til boller med en dejskraber. Sæt bollerne på bagepapir.Se teknikken i videoen, der viser mine surdejsboller.
Hæld 1 dl vand i den nederste plade, og hiv bollerne ind på den øverste. Sæt uret på 13 minutter, og tjek. Måske skal de ha' et par minutter mere, til de er sprøde og gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.