Bland vand, grahamsmel og hvedemel, til det er jævnt. Dæk til, og lad blandingen hvile en times tid (autolyse).
Imens: Kog kernerne efter anvisning på posen, evt. lidt kortere, og køl dem af.
Opløs gæren i de 2 tsk vand, og bland det i dejen sammen med kerner og kardemomme. Drys saltet over dejen, og lad den hvile en halv time.
Stræk og fold dejen, som du kan se det her.
Når du har foldet dejen 4-5 gange: Flyt den over i en oliesmurt bøtte, lad den hvile på køkkenbordet en halv time, og sæt den på køl mindst 8 timer – gerne længere.Tip: Du kan drysse dejen med frø og kerner, hvis du synes.
Tag dejen ud, og lad den vågne på køkkenbordet en times tid.
Et kvarter før du vil bage: Tænd ovnen på max varme, og lad to plader varme med. Hvis du har bagestål – brug det, og sørg for, det her helt gennemvarmt.
Sæt dejen på bagepapir med en våd ske, så du får ca. 10 boller. Se videoen (en anden dej, men samme teknik).
Når ovnen er helt varm: Træk bagepapiret med bollerne over på en varm plade, sæt den i ovnen på midterste rille. Hæld ca. 1 dl vand i en varm plade nedenunder. Bag bollerne i 13-15 minutter, til de har fået en god farve. Lad dem køle af på en bagerist.