Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Kartoffelstakke i muffinforme

Kartoffelstakke i muffinforme

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet 1 time

Ingredienser

Til krydderolien skal du bruge:
  • 25 g parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret rosmarin (eller 2 spsk friske hakkede rosmarinblade (alternativt timian eller en blanding))
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk salt
Kartoflerne:
  • 900 g kartofler (gerne store/bagekartofler)
I øvrigt:
  • smør eller olie til formene
  • flagesalt
  • frisk rosmarin/timian

Dine egne noter

Tilberedning

  • Smør muffinformene med lidt smør eller olie. Metalforme er langt bedst (fordi de overfører varmen effektivt = sprøde kartofler).
  • Skur kartoflerne, og fjern evt. pletter og øjne. Snit dem i 3 mm tynde skiver med et mandolinjern eller en food processor.
  • Riv parmesanen fint. Pres hvidløg. Bland olivenolie, parmesan, rosmarin, hvidløg, peber og salt i en stor skål. Vend kartoffelskiverne rundt i olieblandingen, til alle sider er godt smurt ind.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Fordel kartoflerne jævnt i de forberedte muffinforme. Du kan godt stable lidt ovenud, for kartoflerne vil synke lidt ned, mens de bliver bagt.
  • Dæk kartoffelstakkene med folie, og placer dem på en bageplade. Sæt dem i ovnen, og bag dem i 25 minutter. Fjern så folien, og giv dem ca. 20 minutter mere – eller indtil kartoflerne er møre og gyldne.
    OBS! Olien vil stå og boble op omkring kartoflerne, det er som det skal være.
  • Tag kartoffelstakkene ud, og lad dem hvile et par minutter. Frigør dem så med en smørekniv i kanterne, og læg dem på et fad. Drys med lidt flagesalt og friske krydderurter – og server straks.