Scan for at gå til opskrift
Kartoffelstakke i muffinforme
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet 1 time t
Til krydderolien skal du bruge:
- 25 g parmesan
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk olivenolie
- 1 tsk tørret rosmarin (eller 2 spsk friske hakkede rosmarinblade (alternativt timian eller en blanding))
- ½ tsk friskkværnet peber
- 1 tsk salt
Kartoflerne:
- 900 g kartofler (gerne store/bagekartofler)
I øvrigt:
- smør eller olie til formene
- flagesalt
- frisk rosmarin/timian
Smør muffinformene med lidt smør eller olie. Metalforme er langt bedst (fordi de overfører varmen effektivt = sprøde kartofler).
Skur kartoflerne, og fjern evt. pletter og øjne. Snit dem i 3 mm tynde skiver med et mandolinjern eller en food processor.
Riv parmesanen fint. Pres hvidløg. Bland olivenolie, parmesan, rosmarin, hvidløg, peber og salt i en stor skål. Vend kartoffelskiverne rundt i olieblandingen, til alle sider er godt smurt ind.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Fordel kartoflerne jævnt i de forberedte muffinforme. Du kan godt stable lidt ovenud, for kartoflerne vil synke lidt ned, mens de bliver bagt.
Dæk kartoffelstakkene med folie, og placer dem på en bageplade. Sæt dem i ovnen, og bag dem i 25 minutter. Fjern så folien, og giv dem ca. 20 minutter mere – eller indtil kartoflerne er møre og gyldne.OBS! Olien vil stå og boble op omkring kartoflerne, det er som det skal være. Tag kartoffelstakkene ud, og lad dem hvile et par minutter. Frigør dem så med en smørekniv i kanterne, og læg dem på et fad. Drys med lidt flagesalt og friske krydderurter – og server straks.