Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Kantareltærte med timian og mozzarella

Kantareltærte med timian og mozzarella

Antal 6 personer
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet 1 time 40 minutter

Ingredienser

Til dejen skal du bruge:
  • 125 g hvedemel
  • 75 g grahamsmel
  • 100 g smør
  • salt
  • 1 spsk vand (måske lidt mere)
  • smør (til formen)
Til kantarelfyldet skal du bruge:
  • 400 g friske kantareller (rensede)
  • olivenolie (til panden)
  • 100 g mozzarella
  • 200 g hytteost
  • 2 æg
  • 1 spsk frisk timian (eller 1 tsk tørret)
  • ¼ tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 rødløg (medium)
  • 1 håndfuld friske salvie (valgfrit)
  • olivenolie (til salvie og rødløg)

Kokkens noter

Bemærk, der er billeder til instruktionen. Tryk på det lille kamera i højre side af opskriftsfeltet for at se dem.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Kantarellerne: Rens kantarellerne grundigt – snit rodstumperne af og brug ellers en lille børste (eller bagepensel). Det kan være nødvendigt at bruge vand også.
  • Sæt fuldt blus på en pande. Smid nu kantarellerne på panden med lidt olie. Friske kantareller begynder ret hurtigt at afgive væde – de købte er mere tørre i det, så de skal have knap så høj varme. Vend kantarellerne rundt, til de er faldet sammen. Hvis svampene afgiver meget væde: Ta’ dem af panden, og damp væden lidt ind. Sæt til side.
  • Tærtebunden: Smør en tærteform grundigt med smør. En metalform giver den sprødeste bund.
  • Hak smørret ud i mel og salt. Smuldr smørret, til det ligner revet ost, og saml dejen hurtigt med vand. Læg den på køl en halv time, hvis du har tid.
  • Rul så dejen ud, beklæd tærteformen, og prik den med en gaffel. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og sæt tærtebunden ind. Den skal forbages (blindbages) ca. 20 minutter.
  • Kantarelfyldet: Riv mozzarella i tynde strimler, og sæt til side. Bland hytteost, æg, timian, salt og peber, og vend kantarellerne + evt. væde i.
  • Salvien: Pluk salviebladene af stænglerne, og skær rødløg i tynde ringe. Pens salvieblade og løgskiver med olie.
  • Kantareltærte med timian og mozzarella
    Saml tærten: Fordel mozzarellaen i bunden.
  • Kantareltærte med timian og mozzarella
    Bred svampefyldet ud hen over.
  • Kantareltærte med timian og mozzarella
    Pynt med rødløg i ringe og salvieblade.
  • Bag tærten ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter, til den er gylden. Lad den køle af 10 minutter, før du skærer den ud. Og server med en god salat.