Kantarellerne: Rens kantarellerne grundigt – snit rodstumperne af og brug ellers en lille børste (eller bagepensel). Det kan være nødvendigt at bruge vand også.
Sæt fuldt blus på en pande. Smid nu kantarellerne på panden med lidt olie. Friske kantareller begynder ret hurtigt at afgive væde – de købte er mere tørre i det, så de skal have knap så høj varme. Vend kantarellerne rundt, til de er faldet sammen. Hvis svampene afgiver meget væde: Ta’ dem af panden, og damp væden lidt ind. Sæt til side.
Tærtebunden: Smør en tærteform grundigt med smør. En metalform giver den sprødeste bund.
Hak smørret ud i mel og salt. Smuldr smørret, til det ligner revet ost, og saml dejen hurtigt med vand. Læg den på køl en halv time, hvis du har tid.
Rul så dejen ud, beklæd tærteformen, og prik den med en gaffel. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og sæt tærtebunden ind. Den skal forbages (blindbages) ca. 20 minutter.
Kantarelfyldet: Riv mozzarella i tynde strimler, og sæt til side. Bland hytteost, æg, timian, salt og peber, og vend kantarellerne + evt. væde i.
Salvien: Pluk salviebladene af stænglerne, og skær rødløg i tynde ringe. Pens salvieblade og løgskiver med olie.
Saml tærten: Fordel mozzarellaen i bunden.
Bred svampefyldet ud hen over.
Pynt med rødløg i ringe og salvieblade.
Bag tærten ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter, til den er gylden. Lad den køle af 10 minutter, før du skærer den ud. Og server med en god salat.