Scan for at gå til opskrift
Kanelsmåkager med mandler
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 18 minutter min
Køletid 1 time t 30 minutter min
Samlet 2 timer t 3 minutter min
- ½ citron (fintrevet skal)
- 75 g mandler
- 150 g mel
- 125 g rørsukker
- 1,5 spsk stødt kanel
- 65 g smør
- 1 æg
Riv citronskal fint. Hak mandler meget groft.
Bland med mel, sukker og kanel på bordet. Smuldr det kolde smør heri, og lav en fordybning i midten. Fyld de hakkede mandler i fordybningen, slå ægget ud oveni, og saml dejen.
Tril dejen til 1 rulle, ca. 28 cm, og bank den flad, så den bliver firkantet. For at få kanterne mere skarpe lagde jeg den mellem to lige tykke spækbrætter, og rullede med kagerullen henover. Men det er ikke afgørende. Du kan også lave rullen rund og få runde småkager.
Beklæd rullen med film, og læg den i køleskabet mindst halvanden time, gerne meget længere. Min rulle var ca. 6 cm * 2,3 cm.
Tænd for ovnen på 160 grader varmluft, og skær småkagerne ud i 4 mm tykke skiver. Læg dem med lidt afstand på bagepapir, og bag dem 16-18 minutter – nok lidt længere, end du lige forventer. Køl dem af på en bagerist. De bliver først helt sprøde, når de er kølet af. Bemærk, at bagetiden selvfølgelig afhænger af kagernes tykkelse :-) Hold øje med mandlerne, de skal tage lidt farve.