Scan for at gå til opskrift
Jordbærtrifli med hyldeblomst og mascarpone
Tilb. tid 30 minutter min
Til de marinerede jordbær
- 500 g jordbær
- 1 dl hyldeblomstsaft (koncentreret, gerne hjemmelavet)
- 2 lime (revet skal + 4 spsk saft)
Til mascarponecreme med hyldeblomst
- 100 g mascarpone
- 1 dl fløde
- ½ tsk vaniljepulver (eller vaniljesukker, mere)
- 2 spsk flormelis
- 2 spsk hyldeblomstdrik (koncentreret)
De marinerede jordbær
Tag 4 pæne jordbær fra til pynt. Skyl og nip de øvrige jordbær. Skær dem i halve eller kvarte, som du synes. Læg jordbær i en skål, og vend dem i hyldeblomstsaft, limeskal og limesaft.
Sæt dem i køleskabet, og lad dem trække mindst 15 minutter, gerne et par timer.
Macarponecreme med hyldeblomst
Pisk mascarpone, fløde, vanilje og flormelis sammen i en skål ved medium hastighed. Fortsæt, til cremen er jævn - pas på ikke at overpiske. Smag til med hyldeblomstsaft.
Saml triflien
Anret i glas: Start med jordbær i bunden, så lidt mascarponecreme og mandelcrunch – og gentag efter behov. Slut af med et helt jordbær på toppen. Du kan evt. bruge en sprøjtepose til mascarponecremen, så er den nemmere at styre.
Server straks!