Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Jordbærtrifli med hyldeblomst og mascarpone

Jordbærtrifli med hyldeblomst og mascarpone

Antal 4 personer
Tilb. tid 30 minutter

Ingredienser

Til de marinerede jordbær
  • 500 g jordbær
  • 1 dl hyldeblomstsaft (koncentreret, gerne hjemmelavet)
  • 2 lime (revet skal + 4 spsk saft)
Til mandelcrunch
Til mascarponecreme med hyldeblomst
  • 100 g mascarpone
  • 1 dl fløde
  • ½ tsk vaniljepulver (eller vaniljesukker, mere)
  • 2 spsk flormelis
  • 2 spsk hyldeblomstdrik (koncentreret)

Dine egne noter

Tilberedning

De marinerede jordbær
  • Tag 4 pæne jordbær fra til pynt. Skyl og nip de øvrige jordbær. Skær dem i halve eller kvarte, som du synes. Læg jordbær i en skål, og vend dem i hyldeblomstsaft, limeskal og limesaft.
  • Sæt dem i køleskabet, og lad dem trække mindst 15 minutter, gerne et par timer.
Mandelcrunch
  • Hak mandlerne groft.
  • Varm olien op til godt middelvarme på en lille pande. Tilsæt sukker, havregryn og mandler. Vend rundt, til det hele er blevet gyldent og dufter. Lad det køle af på et stykke bagepapir.
Macarponecreme med hyldeblomst
  • Pisk mascarpone, fløde, vanilje og flormelis sammen i en skål ved medium hastighed. Fortsæt, til cremen er jævn - pas på ikke at overpiske. Smag til med hyldeblomstsaft.
Saml triflien
  • Anret i glas: Start med jordbær i bunden, så lidt mascarponecreme og mandelcrunch – og gentag efter behov. Slut af med et helt jordbær på toppen. Du kan evt. bruge en sprøjtepose til mascarponecremen, så er den nemmere at styre.
  • Server straks!