Scan for at gå til opskrift
Hurtigt grydebrød
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Hævetid 2 timer t
Samlet 2 timer t 55 minutter min
Proteinrigt hvedemel er i min verden hvedemel med mindst 12 g protein pr. 100 g. Protein er forudsætningen for udviklingen af gluten - og dermed både en elastisk dej og luftigt brød. Jeg vælger altid proteinrigt mel til bagværk med gær og surdej.
Se mine pro-tips til endnu mere luftigt og sejt grydebrød nedenfor.
Brug en stor skål: Opløs gær i 1 spsk koldt vand. Bland det med sukker, 5 dl vand og yoghurt. Tilsæt hvedemel, grahamsmel og havregryn og salt. Rør dejen godt sammen.Tip: Vil du have en mere elastisk dej - brug foldeteknikken i videoen nedenfor. Lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 2 timer.
En halv time før du vil bage: Sæt støbejernsgryden i ovnen (med låg), og tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Vent den halve time, tag så gryden ud, drys med lidt havregryn i bunden, og skrab forsigtigt dejen over i gryden. Drys også med lidt gryn på toppen. Bag grydebrødet i 30 minutter med låg.
Tag så låget af, skru ned til 200 grader varmluft, og bag videre 10-15 minutter, til brødet er mørkt gyldent.
Vend brødet ud på en bagerist til at køle af.