Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Hurtigt grydebrød med havre og fuldkorn

Hurtigt grydebrød

Antal 1 brød
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet 2 timer 55 minutter

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1 spsk vand
  • 5 dl vand (lunt)
  • 2 dl yoghurt (eller kærnemælk)
  • 2 tsk sukker
  • 400 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g havregryn
  • 2,5 tsk fint salt
  • En håndfuld ekstra havregryn (til drys)

Kokkens noter

Se mine pro-tips til endnu mere luftigt og sejt grydebrød nedenfor.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Brug en stor skål: Opløs gær i 1 spsk koldt vand. Bland det med sukker, 5 dl vand og yoghurt. Tilsæt hvedemel, grahamsmel og havregryn og salt. Rør dejen godt sammen.
    Tip: Vil du have en mere elastisk dej - brug foldeteknikken i videoen nedenfor.
  • Lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 2 timer.
  • En halv time før du vil bage: Sæt støbejernsgryden i ovnen (med låg), og tænd ovnen på 250 grader varmluft.
  • Vent den halve time, tag så gryden ud, drys med lidt havregryn i bunden, og skrab forsigtigt dejen over i gryden. Drys også med lidt gryn på toppen. Bag grydebrødet i 30 minutter med låg.
  • Tag så låget af, skru ned til 200 grader varmluft, og bag videre 10-15 minutter, til brødet er mørkt gyldent.
  • Vend brødet ud på en bagerist til at køle af.