Opløs gæren i lidt af mælken. Smelt smørret blidt. Tilsæt resten af mælken, og pisk sammen i hånden. Bland så alle dejens ingredienser, og ælt til du har en fin jævn dej. Uden maskine er det nemmest på bordet.
Del dejen i 12 lige store stykker. Rul dem til boller, og sæt dem ret tæt på bagepapir (passer med 3 x 4 i en mindre bradepande).
Lad hvederne hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. halvanden time, hvis de står lunt. Tænd ovnen på 180° varmluft, og sæt dem i ovnen, når den er helt varm.TIP! Hvis du vil have ekstra luftige hveder, så sæt to plader i ovnen: En i midten til hvederne og en under. Når du sætter hvederne i ovnen – hæld kogende vand i pladen under. Tag den ud efter 5 minutter, og bag hvederne færdige uden.
Bag hvederne i ca. 18-20 minutter i alt. Hold øje. Hvis de hurtigt bliver mørke, skal du skrue lidt ned eller lægge sølvpapir over. Det er vigtigt, de bliver gennembagte.
Lad hvederne køle af, inden du flækker dem og rister dem. Fremragende med din yndlingsmarmelade, ost, smør, honning – ja, mange ting. Pas på maven!