Scan for at gå til opskrift
Hurtige hveder med smør og kardemomme
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 18 minutter min
Hævetid 2 timer t
Samlet 2 timer t 40 minutter min
1. Hvis du bager dobbelt portion: Del dejen i 20 lidt større boller, og sæt dem 4 * 5 stk. i ovnens bradepande (på bagepapir).
2. Proteinrigt hvedemel er i min verden hvedemel med mindst 12 g protein pr. 100 g. Protein er forudsætningen for udviklingen af gluten - og dermed både en elastisk dej og luftigt brød. Jeg vælger altid proteinrigt mel til bagværk med gær og surdej.
Opløs gæren i lidt af mælken. Smelt smørret blidt. Tilsæt resten af mælken, og pisk sammen i hånden. Bland så alle dejens ingredienser, og ælt til du har en fin jævn dej. Uden maskine er det nemmest på bordet.
-
Del dejen i 12 lige store stykker. Rul dem til boller, og sæt dem ret tæt på bagepapir (passer med 3 x 4 i en mindre bradepande).
-
Lad hvederne hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. halvanden time, hvis de står lunt. Tænd ovnen på 180° varmluft, og sæt dem i ovnen, når den er helt varm.TIP! Hvis du vil have ekstra luftige hveder, så sæt to plader i ovnen: En i midten til hvederne og en under. Når du sætter hvederne i ovnen – hæld kogende vand i pladen under. Tag den ud efter 5 minutter, og bag hvederne færdige uden. -
Bag hvederne i ca. 18-20 minutter i alt. Hold øje. Hvis de hurtigt bliver mørke, skal du skrue lidt ned eller lægge sølvpapir over. Det er vigtigt, de bliver gennembagte.
Lad hvederne køle af, inden du flækker dem og rister dem. Fremragende med din yndlingsmarmelade, ost, smør, honning – ja, mange ting. Pas på maven!