Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Hurtige hveder med smør og kardemomme - varme hveder

Hurtige hveder med smør og kardemomme

Antal 12 stk.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet 2 timer 40 minutter

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 100 g smør
  • 550 g mel (evt. 75 g grahamsmel og 475 g almindeligt hvedemel)
  • 1 ¼ tsk salt
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1,5 tsk stødt kardemomme

Kokkens noter

Hvis du bager dobbelt portion: Del dejen i 20 lidt større boller, og sæt dem 4 * 5 stk. i ovnens bradepande (på bagepapir).

Dine egne noter

Tilberedning

  • Opløs gæren i lidt af mælken. Smelt smørret blidt. Tilsæt resten af mælken, og pisk sammen i hånden. Bland så alle dejens ingredienser, og ælt til du har en fin jævn dej. Uden maskine er det nemmest på bordet.
  • Hurtige hveder med smør og kardemomme - varme hveder
    Del dejen i 12 lige store stykker. Rul dem til boller, og sæt dem ret tæt på bagepapir (passer med 3 x 4 i en mindre bradepande).
  • Hurtige hveder med smør og kardemomme - varme hveder
    Lad hvederne hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. halvanden time, hvis de står lunt. Tænd ovnen på 180° varmluft, og sæt dem i ovnen, når den er helt varm.
    TIP! Hvis du vil have ekstra luftige hveder, så sæt to plader i ovnen: En i midten til hvederne og en under. Når du sætter hvederne i ovnen – hæld kogende vand i pladen under. Tag den ud efter 5 minutter, og bag hvederne færdige uden.
  • Hurtige hveder med smør og kardemomme - varme hveder
    Bag hvederne i ca. 18-20 minutter i alt. Hold øje. Hvis de hurtigt bliver mørke, skal du skrue lidt ned eller lægge sølvpapir over. Det er vigtigt, de bliver gennembagte.
  • Lad hvederne køle af, inden du flækker dem og rister dem. Fremragende med din yndlingsmarmelade, ost, smør, honning – ja, mange ting. Pas på maven!