Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Hjemmelavet nutella med kakao og dadler

Hjemmelavet nutella med kakao, dadler og bønner

Antal 2 glas
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

  • 100 g hasselnødder
  • 8 medjoul dadler (eller 12 bløde dadler fra æske)
  • 1 dåse butter beans (drænede)
  • 3 spsk kakaopulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 dl vand
  • salt (mellem to fingre)
  • 100 g mørk chokolade

Dine egne noter

Tilberedning

  • Rist nødderne ved 150 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle lidt af, mens du finder resten frem. Gnid de fleste skaller af nødderne.
  • Put nødderne i en food processor, og kør, til de bliver nøddesmør.
  • Tilsæt dadlerne og kør, til de er findelt.
  • Tilsæt butter beans, kakao, vaniljepulver, vand og salt, og kør, til massen er jævn.
  • Smelt chokolade blidt, fx i mikroovn, 10 sekunder ad gangen, og tilsæt den. Kør en tur til, så alt bliver godt blandet.
  • Opbevar den hjemmelavede nutella på glas i køleskabet - eller i fryseren.