Scan for at gå til opskrift
Hjemmelavet nutella med kakao, dadler og bønner
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 30 minutter min
- 100 g hasselnødder
- 8 medjoul dadler (eller 12 bløde dadler fra æske)
- 1 dåse butter beans (drænede)
- 3 spsk kakaopulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 dl vand
- salt (mellem to fingre)
- 100 g mørk chokolade
Rist nødderne ved 150 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle lidt af, mens du finder resten frem. Gnid de fleste skaller af nødderne.
Put nødderne i en food processor, og kør, til de bliver nøddesmør.
Tilsæt dadlerne og kør, til de er findelt.
Tilsæt butter beans, kakao, vaniljepulver, vand og salt, og kør, til massen er jævn.
Smelt chokolade blidt, fx i mikroovn, 10 sekunder ad gangen, og tilsæt den. Kør en tur til, så alt bliver godt blandet.
Opbevar den hjemmelavede nutella på glas i køleskabet - eller i fryseren.