Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Harissa pasta - spicy tunesisk chilipasta

Harissa chilipasta

Antal 1 glas
Forb. tid 40 minutter
Samlet 40 minutter

Ingredienser

  • 2 røde peberfrugter (ikke snackpeber)
  • 1 tsk kommenfrø (ristet og malet)
  • 3 tsk korianderfrø (ristet og malet)
  • 3 tsk hel tørret spidskommen (ristet og malet)
  • 2 tsk stødt anis
  • ½ tsk stødt røget paprika
  • 4 rød chili
  • 4 fed hvidløg (store)
  • 1 citron (heraf 2 spsk citronsaft)
  • 4 spsk tomatpure (fx fra tube)
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk olivenolie

Kokkens noter

Opbevar harissaen i køleskabet, eller frys ned i mindre portioner. Se tips nedenfor.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med peberfrugterne – de skal bages: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skyl peberfrugterne, og fjern stilk, lameller og frø. Når ovnen er helt varm: Sæt peberfrugterne med hullet nedad på et stykke bagepapir, og bag dem 30-35 minutter. Vend dem evt. et par gange undervejs. Skindet skal blive delvist sort.
  • Rist de tørre krydderier på en pande et par minutter, til de dufter. Kværn dem i en morter (eller brug en krydderkværn eller kaffemølle).
  • Flæk chilierne, og fjern kerner og lameller. Skær dem i grove stykker. Pil hvidløg, og pres citronsaft.
  • Kør alle ingredienser i en minihakker, til du har en grov chilipasta. Smag til.