Opfrisk din surdej, og vent, til den er næsten klar.
Bland vandet med 325 g hvedemel og ølandshvede, og lad det trække en times tid (autolyse).
Riv gulerødderne groft. Bland så dejen med alle ingredienser – enten på maskine eller i hånden.
I maskine: Ælt dejen, til den slipper skålens kanter (10-15 minutter).
I hånden: Brug stræk-og-fold-metoden, som du kan se her. Hvis dejen virker for våd, gi’ den de sidste 25 g hvedemel undervejs.
Smør en skål eller bøtte med olie, og skrab dejen herover. Lad den starte hævningen på køkkenbordet en times tid, og sæt den så i køleskabet i 8-18 timer.
En times tid, før du vil bage: Tag dejen ud på køkkenbordet, så den kan vågne. Tænd ovnen på max varme i god tid, så den kan nå at blive helt gennemvarm (og brug gerne bagestål). Sæt en ekstra plade nederst i ovnen.
Læg et stykke bagepapir klar, drys bordet med sesamfrø, og skrab dejen forsigtigt ud på dem. Hak dejen ud til boller.
Træk bollerne ind på en varm plade i ovnen, og hæld en dl vand på den anden plade (så har du en dampovn). Bag bollerne i ca. 13 minutter, til de er gyldne og sprøde.