Pisk gær, mel og vand sammen i en skål. Dæk med låg eller plastfolie, og lad det stå på køkkenbordet 8-12 timer.
Så er det dejens tur:
Bland alle ingredienser i en røremaskine. Rør længe – til dejen samler sig om dejkrogen (10-15 minutter).
Du kan også få elastisk dej ved håndkraft, uden røremaskine. Så skal du folde dejen 5 gange med en halv times mellemrum. Se videoen her (en anden dej, men samme teknik).
Gør en condibøtte eller skål klar til hævning: Smør den indvendigt med olie, og hæld dejen over i skålen. Dæk med låg eller folie, og lad dejen starte hæveprocessen på køkkenbordet en times tid. Sæt den så koldt i 8-16 timer.
Og nu skal der bages!
Tag dejen ud af køleskabet en times tid, før du vil bage.
Tænd ovnen på fuldt blus - 45 min. før bagetid med bagestål, 30 minutter før uden bagestål! Jeg bager ved 270 grader. Sæt to bageplader ind – en i midten (evt. med bagestål) og en under. Og følg så fremgangsmåden for at forme surdejsboller i videoen (en anden dej) - eller på billederne nedenfor (denne dej).
Gør klar med sesamfrø, dejdeler og bagepapir.
Drys sesamfrø ud på bordet - ca. 35 * 35 cm.
Skrab dejen ud på sesamfrøene.
Tag fat i dejens to fjerner 'hjørner', og fold den ind over sig selv med et snuptag.
Del dejen.
Hak dejen ud til boller, og sæt dem på bagepapir.
Bag dem i ca. 12 minutter (afhænger af, hvor varm din ovn er). Bollerne skal være mørkt gyldne.