Scan for at gå til opskrift
Grove scones med yoghurt, smør og nødder
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Køletid 20 minutter min
Samlet 57 minutter min
- 50 g nødder
- 300 g Valsemøllen Hvid Hvede Fuldkornsmel
- ½ tsk salt
- 1 spsk sukker
- 3 tsk bagepulver
- ¼ tsk natron
- 1,5 dl græsk yoghurt
- 1 æg
- 150 g smør (frosset i ét stykke)
- ½ dl mælk
Bemærk, du skal bruge smør fra fryseren.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Rist nødderne på en plade, mens ovnen varmer op. Bare til skallen begynder at krakelere.
Bland mel, salt, sukker, bagepulver og natron, gerne på maskine.
Pisk æg, yoghurt og mælk sammen med en gaffel i en skål ved siden af.
Riv det frosne smør groft. Det er lidt bøvlet, men det er besværet værd. Hæld det ned i melblandingen, og rør rundt (rør ikke dejen med fingrene – og ælt ikke). Tilsæt æggeblandingen, og lad maskinen køre, til dejen næsten er samlet.
Hæld dejen ud på bordet, og saml den hurtigt med hænderne. Pak den i plast, og læg den i fryseren 10 minutter. Imens: Gnid skallerne af nødderne, og hak dem groft.
Rul dejen ud til en firkant på ca. 30 x 30 cm. Fordel nødderne på de øverste 2/3 af dejen. Fold den sidste 1/3 ind over fra neden, fold den øverste 1/3 ind fra oven, og gentag fra siderne, så, der nu ligger 9 lag dej ovenpå hinanden. Pak firkanten i plast, og læg den i fryseren i 10 minutter.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Rul nu dejen ud til 1,5-2 cm tykkelse, og stik scones ud med en udstiksform. Sæt dem på bagepapir. Rul den resterende dej ud en gang mere (ikke ælte mere end højst nødvendigt), og gentag. Pensl evt. med lidt yoghurt, og bag dem ved 190 grader i 12-15 minutter, til de er lidt gyldne.
Lad dem køle lidt af på en bagerist – og server straks med fx græsk yoghurt og din yndlingsmarmelade. Eller koldt smør. Eller hvad du synes … Husk, scones er bedst, når de er friskbagte.