Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Grov tærtebund - madtærtebund med fuldkorn

Grov tærtebund med fuldkorn

Antal 1 portion
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 20 minutter

Ingredienser

  • 100 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel
  • 100 g hvedemel
  • 1 dl skyr (eller yoghurt naturel)
  • ½ dl olie
  • ½ tsk fint salt
  • ekstra mel (til udrulning)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med at gøre tærteformen klar: Beklæd den med bagepapir. Og vælg en metalform, hvis du kan lide en sprød bund. Evt. en springform.
  • Bland dejen direkte på bordet. Læg og salt som en lille bunke, lav en fordybning i den, og tilsæt olie og skyr her. Bland det ind i melet ved at starte fra midten. Dejen må gerne være lidt klistret – så bare skrab den af bordet med en dejskraber, og vend den hurtigt i mel til sidst.
  • Grov tærtebund - madtærtebund med fuldkorn
    Rul dejen ud, så den passer til din tærteform, og læg den i. Skær evt. kanterne til. Prik dejen med en gaffel.
  • Sæt dejen i ovnen ved 175 grader varmluft. Hvis du sætter i kold ovn, kan den godt tåle 20 minutter, ellers 15 minutter. Så er den klar til dit fyld :-)