Scan for at gå til opskrift
Grov tærtebund med fuldkorn
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 20 minutter min
- 100 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel
- 100 g hvedemel
- 1 dl skyr (eller yoghurt naturel)
- ½ dl olie
- ½ tsk fint salt
- ekstra mel (til udrulning)
Start med at gøre tærteformen klar: Beklæd den med bagepapir. Og vælg en metalform, hvis du kan lide en sprød bund. Evt. en springform.
Bland dejen direkte på bordet. Læg og salt som en lille bunke, lav en fordybning i den, og tilsæt olie og skyr her. Bland det ind i melet ved at starte fra midten. Dejen må gerne være lidt klistret – så bare skrab den af bordet med en dejskraber, og vend den hurtigt i mel til sidst.
-
Rul dejen ud, så den passer til din tærteform, og læg den i. Skær evt. kanterne til. Prik dejen med en gaffel.
Sæt dejen i ovnen ved 175 grader varmluft. Hvis du sætter i kold ovn, kan den godt tåle 20 minutter, ellers 15 minutter. Så er den klar til dit fyld :-)