Scan for at gå til opskrift
Grøntsager i ovn - nemt tilbehør
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 35 minutter min
- 250 g broccoli
- 1 rødløg (ca. 75 g)
- 150 g cherrytomater (eller andre små tomater)
- 200 g brune champignons
- 1 peberfrugt
- 150 g søde kartofler
- 4 spsk olivenolie
- 2 tsk herbes de provence
- 1 tsk stødt sumak (kan udelades)
- ¼ tsk salt
- friskkværnet peber
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Skyl grøntsagerne, og trim dem (skær de groveste af broccoli, pil løg, skær roden af champignons, fjern stok fra peberfrugten og skur eller skræl de søde kartofler).
Skær det hele i ensartede bidder. Tag broccoli fra for sig - den skal i ovnen sidst. Husk, du kan også bruge broccolistokken, bare skræl den og skær den i tern. Små tomater skal bare bruges hele.
Bland olie og krydderier i en stor skål, og vend grøntsagerne, minus broccoli, rundt her.
Fordel blandingen på bagepapir på to bageplader i ét lag. Sæt grøntsagerne i ovnen – sæt uret på 10 minutter.
Vend broccolien i skålen, evt. med lidt ekstra olie. Fordel den på pladerne med grøntsagerne, når de har fået 10 minutter, og giv det hele ca. 10 minutter mere.