Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code

Grøntsager i ovn - nemt tilbehør

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 35 minutter

Ingredienser

  • 250 g broccoli
  • 1 rødløg (ca. 75 g)
  • 150 g cherrytomater (eller andre små tomater)
  • 200 g brune champignons
  • 1 peberfrugt
  • 150 g søde kartofler
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 tsk herbes de provence
  • 1 tsk stødt sumak (kan udelades)
  • ¼ tsk salt
  • friskkværnet peber

Dine egne noter

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  • Skyl grøntsagerne, og trim dem (skær de groveste af broccoli, pil løg, skær roden af champignons, fjern stok fra peberfrugten og skur eller skræl de søde kartofler).
  • Skær det hele i ensartede bidder. Tag broccoli fra for sig - den skal i ovnen sidst. Husk, du kan også bruge broccolistokken, bare skræl den og skær den i tern. Små tomater skal bare bruges hele.
  • Bland olie og krydderier i en stor skål, og vend grøntsagerne, minus broccoli, rundt her.
  • Fordel blandingen på bagepapir på to bageplader i ét lag. Sæt grøntsagerne i ovnen – sæt uret på 10 minutter.
  • Vend broccolien i skålen, evt. med lidt ekstra olie. Fordel den på pladerne med grøntsagerne, når de har fået 10 minutter, og giv det hele ca. 10 minutter mere.