Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Grønkålssalat med søde kartofler

Grønkålssalat med søde kartofler

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet 45 minutter

Ingredienser

  • 500 g søde kartofler
  • 30 g mandler
  • 2 spsk olivenolie
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk chiliflager
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk paprika
  • 200 g grønkål
  • 1 dl granatæblekerner
  • 2 avocados
Dressing med mandelsmør:
  • 3 spsk mandelsmør (kan evt. erstattes med tahin)
  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft
  • ½ fed hvidløg (fintrevet eller presset)
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 spsk vand (ca.)
  • 1 tsk dijonsennep
  • chiliflager efter smag
  • ½ tsk flydende honning (evt.)
  • koldt vand
  • citronsaft (efter smag)
  • salt

Kokkens noter

Ekstra protein til en måltidssalat? Se tip nedenfor.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Begynd med mandlerne: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Bred mandlerne ud på en plade, og sæt dem i ovnen med det samme. Tag dem ud, når de begynder af dufte (ca. 10 minutter).
  • Imens: Skur og trim kartoflerne (du behøver ikke at skrælle dem), vend dem i olie, salt, hvidløg, paprika og chiliflager, og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Bag dem i 20-25 minutter, til de er møre. Køl af.
Mens kartoflerne bliver bagt:
  • Hak grønkålen (se mere udførlig instruktion nedenfor) og pil granatæblekernerne.
  • Rør dressingen sammen. Tilsæt vand, til den har en passende konsistens, smag til med salt og citronsaft.
  • Skær avocado i tern. Bland grønkål, og færdige søde kartofler, og fordel avocado, granatæble og dressing over. Drys med de hakkede, ristede mandler.