lynsyltede rødløg (efter smag - se tip under opskriften)
Til dressingen skal du bruge:
1spskfrugteddike(fx blomme, hindbær, kirsebær eller en god balsamico)
½dlolivenolie
¼tskdijonsennep
salt og friskkværnet peber
Kokkens noter
Sådan laver du lynsyltede rødløg: Snit et rødløg fint på mandolinjern. Bland saften af 1/2 citron med 1 tsk sukker i en skål, og masser løgskiverne heri med fingrene. De skifter farve med det samme, klar til brug.
Skrub jordskokkerne helt fri for urenheder med en stiv børste. Snit evt. lidt her og der, men undgå at skrælle dem – smagen sidder i høj grad i skrællen :-)
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær så jordskokkerne i tynde skiver – ca. 1/2 cm – og vend dem med olie, salt og peber. Bred dem ud på et stykke bagepapir, og giv dem ca. 20 minutter i ovnen, til de er blevet gyldne og karamelliserede. Tag dem ud, og lad dem køle af.
Rist nødderne i ovnen samtidig – 5-10 minutter. Lad nødderne køle af, og nulr skallerne af, før du hakker dem groft.
Så til salaten:
Skyl grønkålen grundigt og lad den dryppe godt af (en salatslynge er en god hjælp – ellers rul den i et rent viskestykke). Fjern stilkene, massér kålen med lidt olivenolie, og hak den.
Fjern kernehuset i æblerne, og snit dem i fine både.
Lav de lynsyltede rødløg - se under opskriften.
Ryst dressingen sammen i et glas med låg.
Vend grønkål og æbler med dressingen, og fordel salaten i et fad. Drys med de hakkede nødder og syltede rødløg. Servér!