Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Grønkålssalat med æbler og jordskokker

Grønkålssalat med æbler og jordskokker

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 50 minutter

Ingredienser

Til de bagte jordskokker skal du bruge:
  • 400 g jordskokker
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Til salaten skal du bruge:
  • 200 g grønkål
  • 4 pigeonæbler (eller 2 større æbler)
  • 40 g nødder
  • lynsyltede rødløg (efter smag - se tip under opskriften)
Til dressingen skal du bruge:
  • 1 spsk frugteddike (fx blomme, hindbær, kirsebær eller en god balsamico)
  • ½ dl olivenolie
  • ¼ tsk dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Kokkens noter

Sådan laver du lynsyltede rødløg: Snit et rødløg fint på mandolinjern. Bland saften af 1/2 citron med 1 tsk sukker i en skål, og masser løgskiverne heri med fingrene. De skifter farve med det samme, klar til brug.

Dine egne noter

Tilberedning

Start med jordskokkerne:
  • Skrub jordskokkerne helt fri for urenheder med en stiv børste. Snit evt. lidt her og der, men undgå at skrælle dem – smagen sidder i høj grad i skrællen :-)
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær så jordskokkerne i tynde skiver – ca. 1/2 cm – og vend dem med olie, salt og peber. Bred dem ud på et stykke bagepapir, og giv dem ca. 20 minutter i ovnen, til de er blevet gyldne og karamelliserede. Tag dem ud, og lad dem køle af.
  • Rist nødderne i ovnen samtidig – 5-10 minutter. Lad nødderne køle af, og nulr skallerne af, før du hakker dem groft.
Så til salaten:
  • Skyl grønkålen grundigt og lad den dryppe godt af (en salatslynge er en god hjælp – ellers rul den i et rent viskestykke). Fjern stilkene, massér kålen med lidt olivenolie, og hak den.
  • Fjern kernehuset i æblerne, og snit dem i fine både.
  • Lav de lynsyltede rødløg - se under opskriften.
  • Ryst dressingen sammen i et glas med låg.
  • Vend grønkål og æbler med dressingen, og fordel salaten i et fad. Drys med de hakkede nødder og syltede rødløg. Servér!