Go Back
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Nem grøn bønnesalat med feta, tomater og dild

Grøn bønnesalat med feta

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet 20 minutter

Ingredienser

Du skal bruge:
  • 500 g grønne bønner (jeg brugte flade Helda-bønner)
  • ¼ tsk salt (til bønnerne)
  • 50 g valnødder (ca. 1 dl, halvdelen til topping)
  • 200 g små tomater (fx cherrytomater eller datterino)
  • 50 g feta (halvdelen til topping)
  • 1 bundt dild (halvdelen til topping)
  • ½ citron (fintrevet skal, til topping)
Til balsamicodressingen skal du bruge:
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk rapsolie (eller anden neutral olie)
  • 1 spsk rød balsamico
  • ½ tsk dijonsennep
  • 1 fed hvidløg (lille)
  • friskkværnet sort peber
  • salt

Dine egne noter

Tilberedning

  • Ryst dressingen godt sammen i et glas med låg. Smag til.
  • Nip bønnerne – og hvis du bruger flade bønner: Snit dem i mundrette bidder.
  • Damp bønnerne i en fladbundet gryde: Kog vand og salt op, og tilsæt bønnerne. Læg låg på. Lad det koge op igen, og lad bønnerne et par minutter, til de er al dente (med bid). Hæld resterende vand fra, og hæld straks koldt vand over for at stoppe kogningen i bønnerne. Dræn vandet fra igen, og gentag.
  • Rist valnødder let på en pande ved medium varme. Hak eller knus dem groft.
  • Halver tomaterne.
  • Smuldr fetaost.
  • Skyl og hak dilden groft.
  • Bland bønner, tomater, halvdelen af valnødderne, halvdelen af fetaen og halvdelen af dilden med dressingen.
  • Arranger bønnesalaten på et fad eller i en skål, og top op med resten af fetaosten, valnødderne og dilden. Riv lidt citronskal over, og server.