Scan for at gå til opskrift
Grissini med rosmarin og rugmel
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet 45 minutter min
Du skal bruge:
- 1,5 dl vand
- 15 g gær
- 75 g rugmel
- 100 g hvedemel
- 1 gren frisk rosmarin (eller 1 tsk tørret)
- 1 tsk salt
Opløs gæren i vandet, og ælt dejen sammen i en skål. Lad den hæve på køkkenbordet til dobbelt størrelse (en time eller deromkring – ikke så afgørende).
Del dejen i 20 lige store stykker, og rul dem ud til tynde pølser på ca. 25 cm. Læg dem på bagepapir på to bageplader (læg dem på tværs, det passer med længden).
Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og lad grissinierne hæve lidt så længe. Når ovnen er varm nok: Sæt pladerne ind, og bag dem ca. 25 minutter, til de er lysebrune og sprøde. Måske lidt længere – se tip nedenfor.
Gem dem i en lufttæt beholder, hvis du ikke spiser dem med det samme.