Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code

Græsk bønnesalat med grønne og hvide bønner

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet 20 minutter

Ingredienser

  • 250 g grønne bønner
  • ½ tsk salt
  • 240 g hvide bønner (1 dåse, drænet)
  • 50 g soltørrede tomater (i olie, drænede)
  • 50 g oliven
  • 75 g blandede salater
  • ½ rødløg
  • 50 g feta
  • tørret oregano (eller frisk om sommeren)
Dressing
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 spsk rød balsamico
  • ½ tsk dijonsennep
  • ½ fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
Tilbehør
  • Brød (evt. )

Kokkens noter

Du kan toppe salaten med ristede kerner, hvis du synes.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Pres hvidløget, og ryst dressingen godt sammen i et glas med låg. Smag til.
  • Nip bønnerne – og hvis du bruger flade bønner: Snit dem i mundrette bidder.
  • Damp bønnerne i en fladbundet gryde: Kog 1 dl vand og ½ tsk salt op, og tilsæt bønnerne. Læg låg på. Lad det koge op igen, og lad bønnerne koge et par minutter, til de er al dente (med bid). Hæld resterende vand fra, og hæld straks koldt vand over for at stoppe kogningen i bønnerne. Dræn vandet fra igen.
  • Dræn de hvide bønner, skyl dem, og dræn igen. Skær de soltørrede tomater i skiver. Snit løget fint.
  • Bland salaten med dressingen, smuldr feta over, og drys med oregano. Server straks!