Scan for at gå til opskrift
Glutenfri havrekiks - helt uden mel!
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 30 minutter min
- 225 g fine havregryn (er du glutenallergiker – husk glutenfri havregryn)
- ½ tsk bagepulver
- ¼ tsk salt
- 1 tsk vaniljesukker (valgfrit)
- 75 g smør
- 2 spsk honning (eller sirup)
- 1,5 dl kogende vand
Vej havregrynene af i en skål, tilsæt bagepulver, salt, smør i tynde skiver og honning. Hæld det kogende vand over, og rør rundt med en grydeske, så varmen fordeler sig. For at få dejen helt jævn – hæld det hele ud på bordet, og ælt dejen sammen i hånden.
Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Fjern det øverste stykke, og skær dejen op i passende kiksstørrelser. (Du kan også stikke ud med en udstiksform, hvis du orker – så skal du rulle ud flere gange).
Bag kiksene i ca. 20 minutter, til de er lysebrune - måske helt op til 30 minutter. Hvis de er for lyse, er de også bløde. Lad dem køle af på en bagerist, og opbevar dem i en lufttæt dåse eller et patentglas med låg.
Et lille tip: Sluk ovnen lidt før, kiksene er helt færdige. Lad dem stå ved eftervarmen i ca. en halv time. Så er du sikker på, de bliver ordentligt sprøde.