Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Glutenfri havrekiks - lynhurtig snack uden mel!

Glutenfri havrekiks - helt uden mel!

Antal 20 stk.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

  • 225 g fine havregryn (er du glutenallergiker – husk glutenfri havregryn)
  • ½ tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 1 tsk vaniljesukker (valgfrit)
  • 75 g smør
  • 2 spsk honning (eller sirup)
  • 1,5 dl kogende vand

Dine egne noter

Tilberedning

  • Vej havregrynene af i en skål, tilsæt bagepulver, salt, smør i tynde skiver og honning. Hæld det kogende vand over, og rør rundt med en grydeske, så varmen fordeler sig. For at få dejen helt jævn – hæld det hele ud på bordet, og ælt dejen sammen i hånden.
  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Fjern det øverste stykke, og skær dejen op i passende kiksstørrelser. (Du kan også stikke ud med en udstiksform, hvis du orker – så skal du rulle ud flere gange).
  • Bag kiksene i ca. 20 minutter, til de er lysebrune - måske helt op til 30 minutter. Hvis de er for lyse, er de også bløde. Lad dem køle af på en bagerist, og opbevar dem i en lufttæt dåse eller et patentglas med låg.
  • Et lille tip: Sluk ovnen lidt før, kiksene er helt færdige. Lad dem stå ved eftervarmen i ca. en halv time. Så er du sikker på, de bliver ordentligt sprøde.