Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Ægte fynsk brunsviger – som fynboerne elsker den

Fynsk brunsviger - koldhævet og snasket

Antal 20 stykker
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Koldhævning 8 timer
Samlet 8 timer 37 minutter

Ingredienser

Til dejen skal du bruge:
  • 40 g smør
  • 2,5 dl mælk
  • 5 g gær
  • 35 g sukker
  • 5 g salt
  • 350 g hvedemel (start altid med lidt mindre)
Til remoncen skal du bruge:
  • 100 g smør
  • 200 g farin
  • 1 spsk sirup
Og hvis der skal pynt på:
  • Flormelis
  • Slik

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan gør du - husk at starte aftenen før:
  • Opløs 5 g gær i lidt vand. Smelt smørret blidt, og tilsæt mælken. Bland dejen med resten af ingredienserne, hold lidt mel tilbage og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. det sidste mel – dejen må hellere være for blød end for stiv, og den stivner lidt i køleskabet! Dæk den med plastfolie, og sæt den i køleskabet til næste morgen.
Næste morgen:
  • Tag dejen ud af køl. Rul eller tryk den ud, så de passer til bradepanden, og sving den over på bagepapiret. Lad dejen hæve et lunt sted, mens du laver fyldet.
  • Smelt alle ingredienser til fyldet i en gryde. Pisk det godt sammen i hånden, så det ikke skiller.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Prik nu med alle 10 fingre en masse små huller i dejen, inden du hælder fyldet ud over. Så fordeler remoncen sig ordentligt, og du slipper for, at det hele ender i en stor pøl i den ene ende. Lad brunsvigeren hæve lidt videre, og prik gerne igen, inden du sætter den i ovnen (ja, du får meget snaskede fingre, men de kan vaskes).
Når ovnen er varm:
  • Sæt brunsvigeren ind. Og så er kunsten at bage længe nok, men ikke for meget. Jeg plejer at sætte mit ur på 12 minutter og måske give den 2-3 minutter mere. Den skal ikke være brun i kanten, for så bliver den også tør.
  • En ægte fynsk brunsviger er pyntet med glasur og slik. Såh – det kan du jo overveje.
  • Skær den ud – min bradepande giver ca. 20 stykker. Husk, en brunsviger er bedst samme dag.