Scan for at gå til opskrift
Fyldte pandekager med spinat og svampe
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet 1 time t
Til pandekagerne skal du bruge:
- 150 g mel (gerne halvdelen groft mel)
- ¼ tsk salt
- 3 æg
- 3 dl mælk (delt i 2+1)
- olie at stege i
Til svampefyldet skal du bruge:
- 300 g svampe (renset vægt)
- 2 fed hvidløg
- lidt olivenolie
- 250 g hel spinat (frisk eller fra frost)
- 2 dl fløde
- 1,5 spsk soya
- muskatnød (valgfrit)
- citronsaft (smag til)
- salt og friskkværnet peber
- sovsejævner uden farve
Husk også:
- 100 g cheddar (til gratinering)
Sådan laver du pandekagerne:
Bland mel og salt med 2 dl mælk og pisk det jævnt i hånden. Tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt mere mælk, til dejen har den rette konsistens (er pandekagedejen tyk, bliver pandekagerne det også). Bag pandekagerne i lidt olie, og stil dem til side.
Sådan laver du svampefyldet:
Rens svampene, og skær dem i skiver. Pil hvidløget, og pres det.
Svits hvidløg og svampe i en gryde med olivenolie. Rør godt rundt.
Tilsæt spinaten og vend rundt, til den er gennemvarm. Hæld fløde ved og smag til med soya, citron, evt. muskatnød, salt og peber.
Drys jævningspulveret over og rør rundt – til fyldet hænger godt sammen og ikke vil løbe alt for langt ud af pandekagerne.
Fordel fyldet i det antal pandekager, I kan spise. Riv cheddar over, og varm det hele godt igennem: I ovnen ved 180 grader i 15 minutter eller i mikroovn 3-4 minutter og med grill til sidst, så osten bliver gylden.
Server med en god salat.