Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Fyldte pandekager med spinat og svampe

Fyldte pandekager med spinat og svampe

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 1 time

Ingredienser

Til pandekagerne skal du bruge:
  • 150 g mel (gerne halvdelen groft mel)
  • ¼ tsk salt
  • 3 æg
  • 3 dl mælk (delt i 2+1)
  • olie at stege i
Til svampefyldet skal du bruge:
  • 300 g svampe (renset vægt)
  • 2 fed hvidløg
  • lidt olivenolie
  • 250 g hel spinat (frisk eller fra frost)
  • 2 dl fløde
  • 1,5 spsk soya
  • muskatnød (valgfrit)
  • citronsaft (smag til)
  • salt og friskkværnet peber
  • sovsejævner uden farve
Husk også:
  • 100 g cheddar (til gratinering)

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du pandekagerne:
  • Bland mel og salt med 2 dl mælk og pisk det jævnt i hånden. Tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt mere mælk, til dejen har den rette konsistens (er pandekagedejen tyk, bliver pandekagerne det også). Bag pandekagerne i lidt olie, og stil dem til side.
Sådan laver du svampefyldet:
  • Rens svampene, og skær dem i skiver. Pil hvidløget, og pres det.
  • Svits hvidløg og svampe i en gryde med olivenolie. Rør godt rundt.
  • Tilsæt spinaten og vend rundt, til den er gennemvarm. Hæld fløde ved og smag til med soya, citron, evt. muskatnød, salt og peber.
  • Drys jævningspulveret over og rør rundt – til fyldet hænger godt sammen og ikke vil løbe alt for langt ud af pandekagerne.
  • Fordel fyldet i det antal pandekager, I kan spise. Riv cheddar over, og varm det hele godt igennem: I ovnen ved 180 grader i 15 minutter eller i mikroovn 3-4 minutter og med grill til sidst, så osten bliver gylden.
  • Server med en god salat.