Tip: Lun mælk og vand en smule, hvis dejen skal hæve lidt hurtigt.
Lav dejen nemmest på maskine: Opløs gæren i vandet (højst lillefingervarmt). Tilsæt så sukker, 1 æg og mælk, og rør det ud. Bland mel, salt og kardemomme i (vent med smørret), og lad maskinen ælte dejen i 6-8 minutter, til dejen er glat og slipper skålens kanter.
Hak så smørret i små tern, og tilsæt det. Rør videre, til smørret er helt indarbejdet. Nu er dejen også blødere.
Lad dejen hæve et lunt sted en times tid (til den er synligt hævet). Dæk den med et låg eller plast.
Del dejen i 15 lige store stykker, og tril dem til boller, som du strammer godt op. Se videoen.For større boller - del dejen i ca. 12 stykker.
Lad dem efterhæve 1 time et lunt sted. Tænd ovnen på 210 grader (over-undervarme).
Når ovnen her helt varm: Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 12 minutter, til de er gyldne, men ikke for mørke. Lad dem køle lidt af på en bagerist.
Der er smør i – og de smager endnu bedre, hvis de også får smør på …