Scan for at gå til opskrift
Focaccia med løg
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Koldhævning 8 timer t
Samlet 8 timer t 40 minutter min
- 450 g hvedemel (mindst 11 % protein)
- 2 dl fine havregryn
- 5,5 dl vand
- 5 g gær
- 1 tsk vand
- 2 tsk fint salt
Til pynt og smag:
- ½ dl olivenolie
- 2 spsk frisk rosmarin (hakket)
- 2 rødløg (små)
- flagesalt (evt.)
Start i god tid – gerne 12-15 timer før, du vil bage.
Bland mel, havregryn og vand, og lad det stå en times tid.
Rør gæren ud i en smule vand, og ælt det ind i dejen. Drys saltet over. Lad det stå en halv times tid.
Rør dejen ca. 15 minutter, til den slipper skålen. Uden røremaskine? Se tips om foldeteknik nedenfor.
Smør en anden skål eller condibøtte med olie, skrab den bløde dej herover, og dæk den med plastfolie eller låg. Lad den stå på køkkenbordet en times tid, inden du sætter den i køleskabet 8-16 timer.
En time før bagetid: Tag dejen ud, og lad den vågne lidt. Skær rødløg i både, og hak din rosmarin.
En halv time før bagetid: Tænd for ovnen på 220 grader. Beklæd din form (eller dine forme) med bagepapir, og fordel dejen i den (eller dem). Hæld en god sjat olivenolie over, og fordel den med fingrene. Prik nogle små huller med fingrene, som olien kan samle sig i. Mens du har olie på hænderne: Smør løgbådene ind i den sidste olie, og fordel dem over dejen. Drys med rosmarin og evt. flagesalt.
Bag brødene i ca. 25 minutter, til de har fået farve. Tag dem ud af formene, og lad dem køle af på en bagerist, før du skærer dem ud.