Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Dip til friske forårsruller

Dip til friske forårsruller - 3 opskrifter

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter

Ingredienser

Til peanutdippen skal du bruge:
  • 2 dl peanutbutter (smooth eller crunchy, op til dig)
  • 1 rød chili
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg (efter smag)
  • 3 spsk frisk limesaft
  • 1 tsk farin
  • 1 spsk soya
  • koldt vand efter behov
Til asiatisk dressing med miso skal du bruge:
  • 2 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 15 g frisk ingefær (valgfrit)
  • 2 spsk soya
  • 2 spsk balsamico eddike
  • 2 spsk vineddike
  • 1 spsk miso (efter eget valg)
  • 1 spsk brun farin
  • 3 spsk olivenolie
  • 4 spsk rapsolie
  • 2 spsk sesamolie
Til hoisin saucen skal du bruge:
  • 1 dl sojasauce
  • 2 spsk brun farin (eller for ekstra smag: mørkt muscovadosukker)
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 spsk riseddike (eller anden lys eddike)
  • 2-3 fed hvidløg
  • 4 spsk peanutbutter (smooth)
  • 1 tsk kinesisk five spice
  • 1,5 tsk Sriracha chilisauce (eller efter smag)

Dine egne noter

Tilberedning

Peanutbutterdippen
  • Fjern frøstanden fra chilien, og skær den i mindre stykker. Trim ingefær, og skær i tynde skiver. Pil hvidløg, og skær i mindre stykker. Blend alle ingredienser, til du har en tyk dip eller en lidt tyndere dressing – tilsæt vand efter behov.
  • Tip: Du kan også snitte chilien fint, rive hvidløg og ingefær fint og blot røre sammen i hånden.
Asiatisk dressing med miso
  • Pil hvidløg og skalotteløg, og skær i grove tern. Trim ingefæren, og skær i tynde skiver.
  • Tilbered dressingen med en blender eller stavblender: Put hvidløg, skalotteløg, ingefær (evt.), soya, balsamico, vineddike, miso og farin i blenderen, og kør, til det er findelt og jævnt.
  • Tilsæt olivenolie, rapsolie og sesamolie, og kør, til dressingen er jævn.
  • Hæld dressingen i et opbevaringsglas eller en flaske, og opbevar på køl.
Hoisin-saucen:
  • Pres hvidløget, og rør så alle ingredienser sammen. Lad saucen stå nogle minutter, og rør igen, så sukkeret bliver opløst.