Scan for at gå til opskrift
Dip til friske forårsruller - 3 opskrifter
Forb. tid 30 minutter min
Til peanutdippen skal du bruge:
- 2 dl peanutbutter (smooth eller crunchy, op til dig)
- 1 rød chili
- 20 g frisk ingefær
- 1 fed hvidløg (efter smag)
- 3 spsk frisk limesaft
- 1 tsk farin
- 1 spsk soya
- koldt vand efter behov
Til asiatisk dressing med miso skal du bruge:
- 2 fed hvidløg
- 1 skalotteløg
- 15 g frisk ingefær (valgfrit)
- 2 spsk soya
- 2 spsk balsamico eddike
- 2 spsk vineddike
- 1 spsk miso (efter eget valg)
- 1 spsk brun farin
- 3 spsk olivenolie
- 4 spsk rapsolie
- 2 spsk sesamolie
Til hoisin saucen skal du bruge:
- 1 dl sojasauce
- 2 spsk brun farin (eller for ekstra smag: mørkt muscovadosukker)
- 1 spsk sesamolie
- 2 spsk riseddike (eller anden lys eddike)
- 2-3 fed hvidløg
- 4 spsk peanutbutter (smooth)
- 1 tsk kinesisk five spice
- 1,5 tsk Sriracha chilisauce (eller efter smag)
Peanutbutterdippen
Fjern frøstanden fra chilien, og skær den i mindre stykker. Trim ingefær, og skær i tynde skiver. Pil hvidløg, og skær i mindre stykker. Blend alle ingredienser, til du har en tyk dip eller en lidt tyndere dressing – tilsæt vand efter behov.
Tip: Du kan også snitte chilien fint, rive hvidløg og ingefær fint og blot røre sammen i hånden.
Asiatisk dressing med miso
Pil hvidløg og skalotteløg, og skær i grove tern. Trim ingefæren, og skær i tynde skiver.
Tilbered dressingen med en blender eller stavblender: Put hvidløg, skalotteløg, ingefær (evt.), soya, balsamico, vineddike, miso og farin i blenderen, og kør, til det er findelt og jævnt.
Tilsæt olivenolie, rapsolie og sesamolie, og kør, til dressingen er jævn.
Hæld dressingen i et opbevaringsglas eller en flaske, og opbevar på køl.
Hoisin-saucen:
Pres hvidløget, og rør så alle ingredienser sammen. Lad saucen stå nogle minutter, og rør igen, så sukkeret bliver opløst.