Scan for at gå til opskrift
Dadelkugler med ristede nødder
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 40 minutter min
- 175 g hasselnødder
- 200 g dadler (udstenede, de friske fra papboks eller medjoul)
- 30 g kakaopulver
- 1 g salt
Du kan også trille dadelkuglerne i fx:
- kakaopulver
- fintrevet mørk chokolade
- frysetørret hindbærpulver
- kokosmel
- hampefrø
Eller overtrække dem til en luksussnack:
Rist nødderne i ovnen ved 150 grader varmluft i 15-20 minutter, til skallerne sprækker, og nødderne har taget lidt farve – og dufter! Tag dem ud, og lad dem køle af.
Put nødderne i din foodprocessor (du behøver ikke fjerne skallerne), og kør, til de ligner grov rasp. Tag ca. 25 g fra til at trille de færdige dadelkugler i.
Kør nu videre med foodprocessoren i ca. 5 minutter, til nødderne er blevet til nøddesmør. Tilsæt så udstenede dadler, kakaopulver og lidt salt, og kør, til du har en ensartet masse. Med medjouldadler kræver det en del stop-og-skrabearbejde, men det lykkes til sidst.
Tag massen ud på bordet, og form den til kugler. Jeg laver mine ca. 15 g, så bliver der ca. 24.
Tril kuglerne i de hakkede nødder eller andre fine ting, og sæt dem på køl en times tid. Så er de klar til snacktid.
Du kan også overtrække kuglerne med smeltet chokolade - og drysse med hvad du har lyst til.