Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Chokorug - sådan bager du dem selv!

Chokorug - bag dem selv!

Antal 20 stk.
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hvile- og hævetid 19 timer
Samlet 19 timer 45 minutter

Ingredienser

Dagen før skal du bruge:
  • 250 g koldt vand (2,5 dl)
  • 150 g rugkerner (skårne eller knækkede )
  • 100 g blandede frø og kerner (fx hørfrø, sesam, solsikke og græskarkerner)
På dagen skal opfriske surdej med:
  • 50 g moden surdej
  • 150 g lillefingervarmt vand
  • 125 g rugmel
Til dejen skal du bruge:
  • kernerne fra i går
  • den aktive rugsurdej (gem en smule til næste gang)
  • 100 g lunkent vand
  • 25 g maltsirup (find den hos din helsekost eller hos Meyers bagerier - alternativt alm. sirup)
  • 200 g rugmel
  • 12 g salt
  • 200 g mørk chokolade
Husk også:
  • 125 g hakkede mandler (kan købes færdige)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Dagen før: Dæk frø og kerner med vandet i en god stor skål. Lad det hvile 12-24 timer.
  • 4-6 timer før bagetid: Rør den modne surdej op med vand og rugmel. Dæk med et klæde. Lad det hvile, til surdejen er hævet mindst 30 %. Det tager ca. 4-6 timer i mit køkken.
  • Lav dejen: Bland kernerne, surdejen, vand, maltsirup, rugmel og salt. Rør dejen grundigt, helst i røremaskine, i ca. 10 minutter. Rør Dejen er klistret og blød.
  • Hak chokoladen og tilsæt. Rør, til chokoladen er fordelt.
  • Brug en spiseske til at forme dine chokorug: Dyp den i vand, form bollerne med ske og hånd, og vend dem i de hakkede mandler. Sæt dem på bagepapir. Portionen giver ca. 20 kugler fordelt på 2 plader. Tryk dem lidt ned, dæk med et viskestykke, og lad dem hæve 2-3 timer ved stuetemperatur.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og sæt begge plader ind, når ovnen er helt varm – ikke før. Skru straks ned til 175 grader, og bag dine rugbrødssnacks i ca. 20 minutter. Køl dem af på en bagerist.