Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Chokoladelagkage med smørcreme

Chokoladelagkage med smørcreme

Antal 12 stykker
Forb. tid 50 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Køletid 2 timer
Samlet 3 timer 40 minutter

Ingredienser

Til bundene skal du bruge:
  • 200 g smør (stuetemperatur)
  • 200 g rørsukker
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 spsk kakaopulver
  • 4 æg (stuetemperatur)
  • 4 spsk fløde
Til havtorncremen skal du bruge:
  • 50 g havtorn
  • 50 g sukker
  • ½ tsk geleringsmiddel
  • 150 g smør (stuetemperatur)
  • 200 g flormelis
  • 100 g flødeost
Til chokoladeglasuren skal du bruge:
  • 100 g smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g flormelis
  • 3 spsk mælk
Til pynt skal du bruge:
  • Havtorn, ananaskirsebær eller anden gul kagepynt

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du bundene (gerne dagen før):
  • Bemærk, at alle ingredienser skal have stuetemperatur. Gør en springform klar – beklæd den med bagepapir indvendigt.
    Tip! Vil du have 3 ensartede flade bunde – se tip om bagebælte under opskriften.
  • Pisk smør og sukker sammen i en røreskål. Sigt mel, bagepulver og kakao i skålen, og tilsæt samtidig æg og fløde. Pisk det hele sammen til en jævn dej. Pisk endelig ikke for længe – så kan dejen skille.
  • Tænd ovnen på 140 grader, og bag i 50 minutter. Test med en tandstikker eller stegegaffel, at der ikke følger dej med op, når du prikker i den. Så er den færdig.
  • Tip: Hvis du bruger bagebælte – fjern bagebæltet efter 30 minutter. Bagetiden skal muligvis være lidt længere end uden bagebælte.
  • Vend chokoladekagen ud på en bagerist, og lad den køle af.
Sådan laver du smørcremen med havtorn - start dagen før:
  • Kog havtorn og sukker med en lille smule vand – bare 5 minutter, hvor det simrer. Tag det af varmen og tilsæt melatin. Lad det køle helt af, gerne i køleskab.
  • Pisk smør, flormelis og flødeost sammen med en håndpisker. Tilsæt havtornkompotten, og blend med stavblenderen, til cremen er jævn.
    I stedet for havtorn kan du bruge skal af 1 citron- eller appelsin plus 1 spsk saft af frugten.
Sådan laver du chokoladeglasuren:
  • Smelt smørret blidt, og hak chokoladen.
  • Tag smørret af varmen, og bland det hele, til chokoladen er smeltet, og glasuren er helt jævn. Lad den køle af, så den stivner (den er dog lige lovlig stiv direkte fra køleskabet).
Sådan samler du lagkagen:
  • Start med at dele chokoladekagen i 3 lag: Skær en rille, bare 1-2 cm dyb, hele vejen rundt om kagen de to steder, hvor den skal deles. Tag så en sytråd, ca. 70 cm, og placer den i den øverste rille hele vejen rundt. Kryds enderne og træk forsigtigt til. Så skærer den kagen over, helt lige. Gentag i den nederste rille. Nu har du 3 bunde.
  • Placer kagen på et lagkagefad, og løft forsigtigt de to øverste bunde af. Fordel halvdelen af smørcremen på den nederste bund, læg næste bund på, og fordel den anden halvdel her. Læg øverste bund på.
  • Smør chokoladeglasuren på top og sider. Pynt med fx ananaskirsebær, havtorn eller anden gul kagepynt. Sæt kagen koldt, til den skal serveres.