Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Chevre chaud med figner og paneret gedeost

Chevre chaud med figner og paneret gedeost

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 6 minutter
Samlet 21 minutter

Ingredienser

Til nødderne skal du bruge:
  • 50 g valnødder
  • 2 tsk honning
Til salaten:
  • 300 g blandede salater (fx crisp, rucola og radicchio)
  • 4 friske figner
  • 100 g friske brombær
Til gedeosten:
  • 400 g gedeost (4 skiver af en stor rulle)
  • 4 spsk mel
  • ½ æg (sammenpisket)
  • 1 dl pankorasp
  • 1 dl olie (fx olivenolie eller rapsolie)
Til dressingen skal du bruge:
  • 2 spsk god lys eddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk flydende honning
  • 1 dl olivenolie
Til servering evt. også:
  • Balsamico glaze

Kokkens noter

Jeg bruger gedeost fra en stor rulle - som typisk er blødere, mildere og mere cremet end en lille rulle. Du kan også lave opskriften med en lille rulle, bare sørg for at skære nogle gode tykke skiver, så osten ikke drukner i panering.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Valnødderne: Knus valnødderne lidt med fingrene. Rist nødderne på en tør pande, til de er gennemvarme og dufter. Tilsæt så honning, og ryst nødderne rundt på panden, til de er dækket af honning på alle sider. Fordel dem på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
  • Salaten: Skær fignerne i både. Arranger salaten på et fad eller på fire tallerkner.
  • Gedeosten: Vend gedeosten først i mel, dernæst sammenpisket æg og til sidst i pankorasp.
  • Steg gedeosten på begge sider på en pande i rigelig olie. Steg ved mellemvarme, så du kan styre det.
  • Dressingen: Ryst eller pisk dressingen sammen.
  • Dryp dressingen over salaten, arranger gedeosten ovenpå salaten, fordel brombær og valnødder øverst, og slut evt. af med lidt balsamico glaze.