300gblandede salater(fx crisp, rucola og radicchio)
4friske figner
100gfriske brombær
Til gedeosten:
400ggedeost(4 skiver af en stor rulle)
4spskmel
½æg(sammenpisket)
1dlpankorasp
1 dlolie(fx olivenolie eller rapsolie)
Til dressingen skal du bruge:
2spskgod lys eddike
1tskdijonsennep
1tskflydende honning
1dlolivenolie
Til servering evt. også:
Balsamico glaze
Kokkens noter
Jeg bruger gedeost fra en stor rulle - som typisk er blødere, mildere og mere cremet end en lille rulle. Du kan også lave opskriften med en lille rulle, bare sørg for at skære nogle gode tykke skiver, så osten ikke drukner i panering.
Valnødderne: Knus valnødderne lidt med fingrene. Rist nødderne på en tør pande, til de er gennemvarme og dufter. Tilsæt så honning, og ryst nødderne rundt på panden, til de er dækket af honning på alle sider. Fordel dem på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
Salaten: Skær fignerne i både. Arranger salaten på et fad eller på fire tallerkner.
Gedeosten: Vend gedeosten først i mel, dernæst sammenpisket æg og til sidst i pankorasp.
Steg gedeosten på begge sider på en pande i rigelig olie. Steg ved mellemvarme, så du kan styre det.
Dressingen: Ryst eller pisk dressingen sammen.
Dryp dressingen over salaten, arranger gedeosten ovenpå salaten, fordel brombær og valnødder øverst, og slut evt. af med lidt balsamico glaze.