Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Champignonsuppe ekstra cremet

Champignonsuppe - med magisk smag

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 45 minutter

Ingredienser

Du skal bruge:
  • 30 g tørrede svampe
  • 1 dl kogende vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 75 g løg (renset vægt)
  • 100 g gulerod (skrællet vægt)
  • 2-3 stængler bladselleri
  • 400 g mørke champignons
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk soya
  • 1 dåse butter beans (240 g drænet vægt)
  • 8 dl grønsagsbouillon
  • 2 dl tør hvidvin (kan erstattes af grønsagsbouillon)
  • 1 tsk herbes de provence
  • 1 dl fløde
  • 40 g parmesan
  • friskkværnet sort peber
  • sovsejævner uden kulør (evt.)
Til servering:
  • citronbåde
  • parmesan (evt.)
  • madbrød

Dine egne noter

Tilberedning

  • Læg de tørrede svampe i en skål, og hæld 1 dl kogende vand over. Lad det trække.
  • Gør grønsagerne klar: Snit løg, gulerod og bladselleri i små tern. Rens champignons, og skær dem i skiver eller kvarte. Pres hvidløg.
  • Varm olie og smør op i en stor gryde ved middel-høj varme. Tilsæt løg, gulerødder og bladselleri, og steg i 8 minutter, eller indtil grøntsagerne er bløde.
  • Tilsæt friske champignons, og rør rundt, så det hele blandes. Steg i 6-8 minutter, og rør kun lejlighedsvis, så champignonerne er møre og gyldne. Tilsæt så soya og det pressede hvidløg, og vend rundt et lille minuts tid.
  • Blend butter beans med 1 dl af grønsagsbouillonen. Nemmest med en stavblender.
  • Tilsæt soya, hvidvin, bouillon, de blendede bønner, de udblødte svampe og herbes de provence. Bring det hele i kog, og skru så ned, til suppen bare simrer. Hæld fløden i, og riv parmesanen fint i suppen. Rør, så suppen bliver jævn. Smag til med friskkværnet peber og evt. salt eller ekstra soya.
  • Vil du jævne suppen lidt – så drys lidt sovsejævner (uden kulør) i, mens suppen simrer. Gør det langsomt, så du kan styre, at suppen ikke bliver for tyk.
  • Server med citronbåde, parmesan og madbrød.