Scan for at gå til opskrift
Champignonsuppe - med magisk smag
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet 45 minutter min
Du skal bruge:
- 30 g tørrede svampe
- 1 dl kogende vand
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk smør
- 75 g løg (renset vægt)
- 100 g gulerod (skrællet vægt)
- 2-3 stængler bladselleri
- 400 g mørke champignons
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk soya
- 1 dåse butter beans (240 g drænet vægt)
- 8 dl grønsagsbouillon
- 2 dl tør hvidvin (kan erstattes af grønsagsbouillon)
- 1 tsk herbes de provence
- 1 dl fløde
- 40 g parmesan
- friskkværnet sort peber
- sovsejævner uden kulør (evt.)
Til servering:
- citronbåde
- parmesan (evt.)
- madbrød
Læg de tørrede svampe i en skål, og hæld 1 dl kogende vand over. Lad det trække.
Gør grønsagerne klar: Snit løg, gulerod og bladselleri i små tern. Rens champignons, og skær dem i skiver eller kvarte. Pres hvidløg.
Varm olie og smør op i en stor gryde ved middel-høj varme. Tilsæt løg, gulerødder og bladselleri, og steg i 8 minutter, eller indtil grøntsagerne er bløde.
Tilsæt friske champignons, og rør rundt, så det hele blandes. Steg i 6-8 minutter, og rør kun lejlighedsvis, så champignonerne er møre og gyldne. Tilsæt så soya og det pressede hvidløg, og vend rundt et lille minuts tid.
Blend butter beans med 1 dl af grønsagsbouillonen. Nemmest med en stavblender.
Tilsæt soya, hvidvin, bouillon, de blendede bønner, de udblødte svampe og herbes de provence. Bring det hele i kog, og skru så ned, til suppen bare simrer. Hæld fløden i, og riv parmesanen fint i suppen. Rør, så suppen bliver jævn. Smag til med friskkværnet peber og evt. salt eller ekstra soya.
Vil du jævne suppen lidt – så drys lidt sovsejævner (uden kulør) i, mens suppen simrer. Gør det langsomt, så du kan styre, at suppen ikke bliver for tyk.
Server med citronbåde, parmesan og madbrød.