Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Butterdej med asparges og tomater

Butterdej med asparges og tomater

Antal 8 stk.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 35 minutter

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej (275 g)
  • 1 æg
  • sesamfrø (evt.)
  • 1,5 dl hytteost
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 50 g parmesan
  • 100 g mozzarella
  • 150 g asparges
  • 100 g cherrytomater
  • 15 g pinjekerner

Dine egne noter

Tilberedning

  • Butterdej med asparges og tomater
    Bred butterdejen ud på et stykke bagepapir, og skær den op i 8 firkanter. Rids et lille overfladisk snit langs alle kanter - undgå at skære igennem dejen.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Butterdej med asparges og tomater
    Pisk ægget sammen, og pensl alle kanter. Drys med sesamfrø. Brug resten af ægget i fyldet.
  • Ryk nu de 8 stykker lidt fra hinanden, så der er 1-2 cm imellem dem.
    Det viser jeg IKKE på billederne - men der er altså en god idé!
  • Pluk de fleste blade af basilikumstilkene. Skær parmesan i tynde skiver. Kør hytteost, basilikum, parmesan og resten af ægget i en minihakker.
  • Butterdej med asparges og tomater
    Spred hytteostfyldet ud på de 8 små tærter - kun til kanten.
  • Butterdej med asparges og tomater
    Fordel mozzarellaen over i små klatter.
  • Butterdej med asparges og tomater
    Knæk asparges, og skær dem i mundrette stykker. Halver tomaterne. Fordel dem på tærterne. Drys pinjekerner over.
  • Bag butterdejstærterne i ca. 20 minutter - til kanterne er gyldne, og fyldet er fast. Server dem med lidt frisk basilikum.