Scan for at gå til opskrift
Butterdej med asparges og tomater
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 35 minutter min
- 1 rulle butterdej (275 g)
- 1 æg
- sesamfrø (evt.)
- 1,5 dl hytteost
- 1 bundt frisk basilikum
- 50 g parmesan
- 100 g mozzarella
- 150 g asparges
- 100 g cherrytomater
- 15 g pinjekerner
-
Bred butterdejen ud på et stykke bagepapir, og skær den op i 8 firkanter. Rids et lille overfladisk snit langs alle kanter - undgå at skære igennem dejen.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
-
Pisk ægget sammen, og pensl alle kanter. Drys med sesamfrø. Brug resten af ægget i fyldet.
Ryk nu de 8 stykker lidt fra hinanden, så der er 1-2 cm imellem dem.Det viser jeg IKKE på billederne - men der er altså en god idé! Pluk de fleste blade af basilikumstilkene. Skær parmesan i tynde skiver. Kør hytteost, basilikum, parmesan og resten af ægget i en minihakker.
-
Spred hytteostfyldet ud på de 8 små tærter - kun til kanten.
-
Fordel mozzarellaen over i små klatter.
-
Knæk asparges, og skær dem i mundrette stykker. Halver tomaterne. Fordel dem på tærterne. Drys pinjekerner over.
Bag butterdejstærterne i ca. 20 minutter - til kanterne er gyldne, og fyldet er fast. Server dem med lidt frisk basilikum.