Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Bulgursalat med avocado, grillet majs og feta

Bulgursalat med avocado, grillet majs og feta

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

  • 1,5 dl bulgur
  • 3 dl vand
  • salt
  • 3 majskolber
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ dl græskarkerner
  • ½ bundt frisk koriander (alternativt persille)
  • 2 spsk frisk mynte
  • ½ bananskalotteløg
  • 2 avocado
  • ¼ tsk chiliflager
  • 50 g feta
Limedressing:
  • 1 dl olie (fx en mix af rapsolie og olivenolie)
  • 2 spsk limesaft
  • ½ bananskalotteløg (ca. 25 g)
  • 1 fed hvidløg (i tynde skiver)
  • 1 tsk stødt sumak (eller sød paprika)
  • ¼ tsk salt
  • 1 tsk honning
  • friskkværnet peber

Kokkens noter

Du kan lave salaten som måltidssalat ved at tilsætte fx en dåse sorte bønner eller 200 g edamamebønner. Måske et stykke brød ved siden af.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med at sætte bulgur over. Kog den i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Køl af.
  • Imens: Pil bladene af to af majskolberne. Opvarm 1 spsk olivenolie på en pande, der er stor nok til to majskolber. Sæt den til medium-høj varme. Læg de to majskolber i den varme olie, og lad dem tage farve. Vend dem rundt undervejs - det tager i alt ca. 12 minutter. Sæt dem til side og lad dem køle af.
  • Imens, tilbered den sidste majskolbe i mikroovnen: Læg den ind med bladene på, og giv den fuld effekt i 3,5 minut. Lad den køle lidt af.
  • Dressingen: Kør alle ingredienser i en minihakker. Smag til.
  • Rist græskarkernerne på en pande. Hak koriander og mynte groft. Skær det sidste halve skalotteløg i tynde ringe. Skær de to avocados i tern.
  • Når de ristede majskolber er kølet nok af, til du kan håndtere dem: Skær kernerne af, og put dem i en skål. Læg den sidste kolbe på et skærebræt, at skær bunden af (så alle blade bliver skåret over). Hold så fast i toppen af bladene, og vrik kolben ud. Skær også kernerne af den. Op i skålen sammen med bulgur, avocados i tern, chiliflager, koriander, mynte, græskarkerner og smuldret fetaost.
    Tip: Gem lidt majskerner, feta og græskarkerner til pynt, hvis du synes.
  • Vend dressingen i salaten, pynt og server!