Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Æblecrumble med brombær og mørk chokolade

Brombær-æblecrumble med mørk chokolade

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 40 minutter

Ingredienser

Til fyldet skal du bruge:
  • 4 æbler (syrlige, smagfulde)
  • 100 g brombær (gerne fra frost)
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
  • 2 spsk sukker
  • 50 g mørk chokolade
Til crumblen skal du bruge:
  • 50 g mandler
  • 75 g smør
  • 75 g havregryn
  • 25 g mel
  • 40 g sukker
  • en smule salt
  • 1 æg
Til servering:
  • God vaniljeis eller iskoldt flødeskum

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skræl æblerne, og skær dem i både eller tern. Vend dem i smør på en pande ved mellemvarme – bare et minuts tid. Tilsæt brombærrene, hyldeblomstsaften og sukker, og fordel æblefyldet i et ildfast fad eller 4 portionsskåle.
  • Hak chokoladen groft og fordel den over.
  • Hak mandlerne groft, og smuldr smørret i de tørre ingredienser. Vend ægget i til sidst. Smuldr crumbledejen over fyldet.
  • Bag din crumble ved 160 grader varmluft i 25 minutter. Crumblen på gerne få fine gyldne toppe.
    Du kan også lave en samlet crumble, fx i et tærtefad. Den skal nok bage 35-40 minutter.
  • Server varm eller lun med flødeskum eller vaniljeis.