Scan for at gå til opskrift
Brombær-æblecrumble med mørk chokolade
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet 40 minutter min
Til fyldet skal du bruge:
- 4 æbler (syrlige, smagfulde)
- 100 g brombær (gerne fra frost)
- 1 spsk smør
- 2 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
- 2 spsk sukker
- 50 g mørk chokolade
Til crumblen skal du bruge:
- 50 g mandler
- 75 g smør
- 75 g havregryn
- 25 g mel
- 40 g sukker
- en smule salt
- 1 æg
Til servering:
- God vaniljeis eller iskoldt flødeskum
Skræl æblerne, og skær dem i både eller tern. Vend dem i smør på en pande ved mellemvarme – bare et minuts tid. Tilsæt brombærrene, hyldeblomstsaften og sukker, og fordel æblefyldet i et ildfast fad eller 4 portionsskåle.
Hak chokoladen groft og fordel den over.
Hak mandlerne groft, og smuldr smørret i de tørre ingredienser. Vend ægget i til sidst. Smuldr crumbledejen over fyldet.
Bag din crumble ved 160 grader varmluft i 25 minutter. Crumblen på gerne få fine gyldne toppe.Du kan også lave en samlet crumble, fx i et tærtefad. Den skal nok bage 35-40 minutter. Server varm eller lun med flødeskum eller vaniljeis.