Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Belgiske vafler med svensk perlesukker

Belgiske vafler med perlesukker

Antal 10 stk.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 9 timer
Samlet 9 timer 40 minutter

Ingredienser

Du skal bruge:
  • 2 dl mælk
  • 10 g gær
  • 1 æg
  • 300 g mel
  • 2 spsk sukker (almindeligt eller rørsukker)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ¼ tsk salt
  • 100 g smør
  • 75 g svensk perlesukker

Kokkens noter

Hvis du vil lave de helt store belgiske vafler, rækker portionen til 6 stk. Jeg laver mine lidt mindre og synes, de er rigelige 😉

Dine egne noter

Tilberedning

  • Brug din røremaskine: Opløs gæren i mælken, og rør ægget i. Tilsæt så mel, sukker, vaniljesukker og salt, og rør dejen, til den er blank (5-8 minutter på lav hastighed). Tilsæt så smørret i tern, og rør videre i 7-8 minutter. Nu er dejen stadig blank og lidt blødere. Vent med perlesukkeret.
  • Dæk dejen, og lad den hæve på køkkenbordet en times tid. Sæt den derefter til at hæve i køleskabet ca. 8-12 timer.
  • Tag dejen ud af køl, ælt perlesukkeret i, og del dejen i 10 lige store stykker. Tril dem til kugler, og lad dem hvile på et stykke bagepapir i en halv times tid. Dæk med et fugtigt viskestykke. Du kan selvfølgelig dele dejen op i flere eller færre stykker efter lyst.
  • Tænd så vaffeljernet, og smør det med smør på begge flader. Læg en dejkugle på til hver vaffel, pres låget godt ned, og bag dem i 3-4 minutter. Server straks.