Brug din røremaskine: Opløs gæren i mælken, og rør ægget i. Tilsæt så mel, sukker, vaniljesukker og salt, og rør dejen, til den er blank (5-8 minutter på lav hastighed). Tilsæt så smørret i tern, og rør videre i 7-8 minutter. Nu er dejen stadig blank og lidt blødere. Vent med perlesukkeret.
Dæk dejen, og lad den hæve på køkkenbordet en times tid. Sæt den derefter til at hæve i køleskabet ca. 8-12 timer.
Tag dejen ud af køl, ælt perlesukkeret i, og del dejen i 10 lige store stykker. Tril dem til kugler, og lad dem hvile på et stykke bagepapir i en halv times tid. Dæk med et fugtigt viskestykke. Du kan selvfølgelig dele dejen op i flere eller færre stykker efter lyst.
Tænd så vaffeljernet, og smør det med smør på begge flader. Læg en dejkugle på til hver vaffel, pres låget godt ned, og bag dem i 3-4 minutter. Server straks.