Scan for at gå til opskrift
Bagte rabarber
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet 35 minutter min
- 400 g rabarber (renset vægt)
- ½ tsk non-oxal (evt.)
- ½ dl vand
De neutralt søde - tilsæt også:
- 125 g sukker (kan også være honning eller agavesirup)
- 2 spsk citronsaft (kun hvis du bruger non-oxal)
Dem med vanilje - tilsæt også:
- 125 g sukker (kan også være honning eller agavesirup)
- 1 vaniljestang (skrab kornene ud, og bland dem med sukkeret. Læg den hele vaniljestang i bunden af fadet)
- 1 øko citron (Alternativt appelsin. Riv skallen fint, og brug også 2 spsk saft. )
Dem med hyldeblomst - tilsæt også:
- 75 g sukker
- 1 dl hyldeblomstsaft (koncentrat)
Dem med timian - tilsæt også:
- 75 g sukker (kan også være honning )
- 1 spsk friske timianblade (læg også gerne en kvist timian ved)
- 1 spsk olivenolie
- ¼ tsk flagesalt
- lidt friskkværnet peber
De hotte med chili - tilsæt også:
- 75 g sukker (kan også være honning eller agavesirup)
- 1 rødløg i både
- ½ frisk rød chili (i helt tynde skiver - smag dig frem)
- 2 tsk lys eddike
Dem med ingefær - tilsæt også:
- 125 g sukker (kan også være honning )
- 1 øko appelsin (alternativt citron - heraf fintrevet skal og 2 spsk saft)
- 15 g frisk ingefær (fint revet)
Dem med lakrids - tilsæt også
- 125 g sukker
- ½ tsk lakridspulver
- 1 øko citron (fintrevet skal og 2 spsk saft)
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skyl rabarberne, og snit blad og fod af (vær varsom i bunden – fjern kun det mest nødvendige, da det er her, både farve og smag er bedst). Snit rabarberstænglerne i passende stykker – se tips i teksten nedenfor.
Vend rabarberne med den valgte smagstilsætning. Læg dem tæt i et ildfast fad i ét lag. Hvis der er hele krydderier ved (vaniljestang, timiankvist), så læg den i bunden af fadet og rabarberne ovenpå.
Bag rabarberne i 20-25 minutter. Undlad at røre i dem undervejs (med mindre du vil have bagt rabarberkompot). Men tag gerne en ske og hæld saften over dem.
Tip: Test med en urtekniv efter et kvarter, om rabarberne er ved at være møre. Tiden afhænger meget af tykkelsen.