Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Bagte rabarber til dessert, salat, morgen og aften

Bagte rabarber

Antal 400 g
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 35 minutter

Ingredienser

  • 400 g rabarber (renset vægt)
  • ½ tsk non-oxal (evt.)
  • ½ dl vand
De neutralt søde - tilsæt også:
  • 125 g sukker (kan også være honning eller agavesirup)
  • 2 spsk citronsaft (kun hvis du bruger non-oxal)
Dem med vanilje - tilsæt også:
  • 125 g sukker (kan også være honning eller agavesirup)
  • 1 vaniljestang (skrab kornene ud, og bland dem med sukkeret. Læg den hele vaniljestang i bunden af fadet)
  • 1 øko citron (Alternativt appelsin. Riv skallen fint, og brug også 2 spsk saft. )
Dem med hyldeblomst - tilsæt også:
  • 75 g sukker
  • 1 dl hyldeblomstsaft (koncentrat)
Dem med timian - tilsæt også:
  • 75 g sukker (kan også være honning )
  • 1 spsk friske timianblade (læg også gerne en kvist timian ved)
  • 1 spsk olivenolie
  • ¼ tsk flagesalt
  • lidt friskkværnet peber
De hotte med chili - tilsæt også:
  • 75 g sukker (kan også være honning eller agavesirup)
  • 1 rødløg i både
  • ½ frisk rød chili (i helt tynde skiver - smag dig frem)
  • 2 tsk lys eddike
Dem med ingefær - tilsæt også:
  • 125 g sukker (kan også være honning )
  • 1 øko appelsin (alternativt citron - heraf fintrevet skal og 2 spsk saft)
  • 15 g frisk ingefær (fint revet)
Dem med lakrids - tilsæt også
  • 125 g sukker
  • ½ tsk lakridspulver
  • 1 øko citron (fintrevet skal og 2 spsk saft)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skyl rabarberne, og snit blad og fod af (vær varsom i bunden – fjern kun det mest nødvendige, da det er her, både farve og smag er bedst). Snit rabarberstænglerne i passende stykker – se tips i teksten nedenfor.
  • Vend rabarberne med den valgte smagstilsætning. Læg dem tæt i et ildfast fad i ét lag. Hvis der er hele krydderier ved (vaniljestang, timiankvist), så læg den i bunden af fadet og rabarberne ovenpå.
  • Bag rabarberne i 20-25 minutter. Undlad at røre i dem undervejs (med mindre du vil have bagt rabarberkompot). Men tag gerne en ske og hæld saften over dem.
  • Tip: Test med en urtekniv efter et kvarter, om rabarberne er ved at være møre. Tiden afhænger meget af tykkelsen.