Scan for at gå til opskrift
Bagt butternut squash med svampe og nødder
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet 1 time t 30 minutter min
- 1 butternut squash (mellemstor til stor)
- 3 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 200 g brune champignons
- 50 g valnødder
- 50 g tørrede tranebær
- 100 g rødbede
- 6 salvieblade
- 150 g grønne linser (spiseklar)
- 50 g rasp (eller frisk brødkrumme)
- ½ tsk kanel
- ¼ tsk stødt allehånde
- ¼ tsk muskatnød
- 1 spsk honning
- 1,5 spsk soya sauce
- 1 dl hvidvin (eller grøntsagsbouillon)
Til servering:
- 10 salvieblade
- 3 spsk olivenolie
- flagesalt
- 1 dl granatæblekerner
Forvarm ovnen til 160 grader varmluft. Skær butternut squashen igennem på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Gnid skærefladerne godt med olivenolie. Krydr med salt og peber, og læg dem på en bageplade med skærefladen opad. Bag i 50-60 minutter, til de er møre hele vejen igennem og let karamelliserede i overfladen.
Tilbered fyldet:
Hak løg og hvidløg fint, evt. i minihakker. Hak champignons, valnødder og tranebær i hånden. Riv rødbeden groft. Skær salvie i tynde strimler.
Varm lidt olivenolie op i en stor pande ved middel varme. Steg løg og hvidløg i ca. 5 minutter, til det er blødt. Tilsæt de hakkede svampe, og steg videre i godt 5 minutter, til svampene er møre og det meste væde er fordampet.
Rør valnødder, krydderierne, tranebær, honning, rødbede, salvie og linser i. Tilsæt også soya sauce og vin (eller bouillon) og peber. Lad det simre, til væden næsten er væk.
Tag panden af varmen og rør rasp i – juster evt. med en smule mere væde, hvis farsen virker for tør. Fyldet skal kunne hænge sammen og ikke være for smuldret. Smag til.
Fyld butternut squash:
Tag butternut squash'en ud af ovnen, når den er mør, og skru op til 180 grader. Skrab det meste af kødet ud, så skallen kun er ca. 1-1,5 cm tyk. (Brug græskarkødet som mos en anden dag). Fyld så farsen i butternut squashen – pres det godt sammen, det må gerne være med top på! Dryp med lidt olie og bag i yderligere ca. 20 minutter, til toppen er let sprød.
Tilbhør:
Sprøde salviechips: Opvarm olivenolie på en pande, middel varme. Fordel salviebladene på panden, og vend dem rundt, til de er sprøde. Dryp dem af på køkkenrulle, og drys med flagesalt.
Pil granatæblekernerne.