Scan for at gå til opskrift
Avocado toast med æg
Forb. tid 20 minutter min
- 12 skiver brød (fx surdejsbrød eller groft toastbrød)
- 4 æg
- 100 g revet ost (fx cheddar)
- flagesalt og friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie
- 3 avocados
- syltede rødløg
- 2 håndfulde rucola
- 1 lime
- chiliflager
Pisk æggene sammen med den revne ost, og krydr med salt og friskkværnet peber. Steg ægget i olie til en omelet – ikke for høj varme.
Imens: Mos avocado med en gaffel, og smag til med lidt salt og limesaft.
Rist brødskiverne, nemmest under grillen på en plade i ovnen.
Fordel avocadomosen på alle brødskiver, og drys med chiliflager. Skær omeletten i 8 stykker, og læg dem oven på 8 af brødskiverne. Top op med syltede rødløg og rucola på skiverne med omelet.
Læg de 4 toast sammen på samme måde: Læg to skiver brød med æg ovenpå hinanden, vend den tredje skive med avocadomosen nedad, og læg den øverst. Drys med flagesalt, og servér med en båd lime.