Go Back
+ personer
Scan for at gå til opskrift
QR Code

Afrikansk gryderet - vegetar gryderet med peanutbutter

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 40 minutter

Ingredienser

  • 700 g græskar (hokkaido eller butternut - eller sød kartoffel)
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1,5 tsk paprika
  • 1 rød chili (test smagen og juster)
  • 20 g frisk ingefær
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • 1 dl peanutbutter
  • 1 dåse kikærter
  • 1,5 dl kokosmælk (eller grøntsagsfond)
  • salt og friskkværnet peber
  • frisk lime
Til servering kan du bruge:
  • Frisk koriander (chiliflager og lime)
  • Ristede peanuts (jeg foretrækker usaltede)
  • ris

Tilberedning

Sådan gør du:
  • Start med græskarret (eller søde kartofler): Skyl, skræl og skær i mundrette tern.
    Butternut skal skrælles, det er ikke nødvendigt med hokkaido og søde kartofler.
  • Sæt ris over, hvis du vil have det til.
  • Vend ternene i olivenolie, salt og peber, bred dem ud på bagepapir, og sæt dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter.
  • Imens: Hak løget groft og hvidløget fint. Hak chilien fint, og riv ingefæren fint.
  • Varm olien op i en gryde, og steg løg og hvidløg ved svag varme, til løgene er klare. Tilsæt chili, ingefær og paprika, og vend rundt. Tilsæt de hakkede tomater og peanutbutter, og rør rundt, til peanutbutteret er smeltet og fordelt.
  • Tilsæt græskar/søde kartofler samt kikærter og kokosmælk, og varm det hele godt igennem. Smag til med salt, peber og lime.
  • Pynt med peanuts, chiliflager og koriander. Server!