Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Æbletærte med brombær

Æbletærte med brombær

Antal 4 personer
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Køletid 15 minutter
Samlet 1 time 35 minutter

Ingredienser

Til dejen skal du bruge:
  • 150 g mel
  • 50 g flormelis
  • ½ vaniljestang (kornene)
  • 1 citron
  • 80 g smør (koldt )
  • ½ dl creme fraiche (eller yoghurt)
  • ekstra rørsukker (til drys)
Til fyldet skal du bruge:
  • 4 syrlige æbler (500 g renset vægt)
  • 150 g rørsukker
  • 125 g brombær (evt. fra frost)
  • 1 citron, øko (revet skal og ca. 2,5 spsk saft )
  • 1 spsk majsstivelse (fx maizena, men ikke sovsejævner!)
Til servering skal du fx vælge en af disse:
  • vaniljeis
  • letpisket fløde
  • en blanding af lige dele pisket fløde og græsk yoghurt smagt til med vaniljesukker

Dine egne noter

Tilberedning

Dejen:
  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas dem sammen med lidt flormelis. Riv citronskal fint.
  • Hæld mel, flormelis, vanilje og citronskal ud på bordet. Hak smørret i, og smuldr det med fingrene. (Hvis du har en køkkenmaskine, kan den gøre arbejdet). Saml dejen med creme fraiche, pak den i plastfolie, og læg den på køl.
Fyldet:
  • Riv citronskal fint, og pres 2,5 spsk saft.
  • Skræl æblerne, fjern kernehusene, og snit æblerne i både. Put dem i en god stor skål sammen med rørsukker, brombær, citronskal og -saft samt majstivelse. Vend godt rundt. Hæld fyldet op i fadet.
  • Tænd ovnen på 170 grader (varmluft).
  • Rul så dejen ud til en firkant på ca. 25 * 35 cm, skær den i 2 cm brede strimler på den korte led – med en klejnespore. Flet strimlerne over tærten. Skær den overflødige dej fra, rul en tynd pølse af den, og placer den rundt i kanten. Tryk kanten fast med en gaffel. Pensl dejen med vand, og strø med et godt lag rørsukker.
  • Bag æbletærten i ca. 45 minutter. Lad den hvile mindst et kvarter, før du serverer.