Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas dem sammen med lidt flormelis. Riv citronskal fint.
Hæld mel, flormelis, vanilje og citronskal ud på bordet. Hak smørret i, og smuldr det med fingrene. (Hvis du har en køkkenmaskine, kan den gøre arbejdet). Saml dejen med creme fraiche, pak den i plastfolie, og læg den på køl.
Fyldet:
Riv citronskal fint, og pres 2,5 spsk saft.
Skræl æblerne, fjern kernehusene, og snit æblerne i både. Put dem i en god stor skål sammen med rørsukker, brombær, citronskal og -saft samt majstivelse. Vend godt rundt. Hæld fyldet op i fadet.
Tænd ovnen på 170 grader (varmluft).
Rul så dejen ud til en firkant på ca. 25 * 35 cm, skær den i 2 cm brede strimler på den korte led – med en klejnespore. Flet strimlerne over tærten. Skær den overflødige dej fra, rul en tynd pølse af den, og placer den rundt i kanten. Tryk kanten fast med en gaffel. Pensl dejen med vand, og strø med et godt lag rørsukker.
Bag æbletærten i ca. 45 minutter. Lad den hvile mindst et kvarter, før du serverer.