Scan for at gå til opskrift
Æbletærte á la karamel
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet 1 time t 20 minutter min
Til tærtedejen
- 175 g mel
- 50 g flormelis
- 100 g smør
- ½ æg (sammenpisket)
Til fyldet
- 5 æbler (ca.)
- 85 g smør (stuetemperatur)
- 150 g brun farin
- ⅙ tsk salt
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 spsk lys sirup
- 1 æg (stuetemperatur)
- 25 g hvedemel
- 0,5 dl mælk (stuetemperatur)
Til servering
- vaniljeis (eller creme fraiche)
- flormelis (evt.)
Tærtebunden
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft, og smør en tærteform (helt metal, 25 cm i diameter) med smør.
Smuldr smørret i mel og flormelis, og saml dejen med det sammenpiskede æg. Tip: Er dejen blevet meget blød, sker især i sommervarmen, så pak den i plast, og læg den i fryseren. Gør den færdig, når du har snittet æblerne. Rul dejen ud, og læg den i formen. Skær overskydende kanter af, og prik bunden med en gaffel. Stil den i fryseren i 5 minutter.
Forbag så bunden i 20 minutter.Se tip om blindbagning nedenfor.
Fyldet
Pisk smør og brun farin lyst og luftigt 5-8 minutter, gerne i maskine. Tilsæt salt, vaniljepulver og sirup og derefter æg.
Sigt melet i, tilsæt mælk og rør det hele sammen kort til en ensartet masse. Hvis den skiller lidt, gør det ikke så meget.
Saml æbletærten
-
Fordel æblerne med ydersiden opad i den forbagte tærtebund. Se billedet.
Bred fyldet ud over æblerne, og sæt tærten i ovnen Sænk temperaturen til 150°C og bag den i ca. 50 minutter, til fyldet har sat sig.
Tag tærten ud og lad den køle af i formen.
Server lun med vaniljeis eller creme fraiche. Jeg har også drysset kanten med lidt flormelis, bare for syns skyld.