Opskriften på min vegetar lasagne er nok den opskrift, der er blevet brugt allermest gennem årene – i hvert fald af mine unger. Hos os går den under navnet Muttis grønne lasagne, og det er en vegetarlasagne med aubergine, der er pivnem at lave. Og den smager fantastisk. Italiensk på den grønne måde – men også et hit blandt kødspisere. Vi krydser altid fingre for, der bliver en rest til madpakken dagen efter.
Hvis du leder efter en mere rendyrket auberginelasagne, kan du også kigge forbi min aubergine parmigiana, der er den italienske grønsagslasagne uden lasagneplader. Du bruger simpelthen aubergineskiverne som lasagneplader.
Men her får du begge dele. Pasta på lasagnemåden – med aubergine.
Vegetarlasagne med hytteost – så nemt!
Normalt er lasagne en større øvelse med to saucer – oftest en kødsauce og en bechamelsauce. Jeg har bare aldrig været den store fan af hverken kødsauce eller opbagte saucer. Mel, smør – piske – mælk – piske mere – mere mælk osv. Ikke lige mig. I stedet har jeg lavet en grønsagslagsagne, hvor jeg hælder hytteost direkte i grønsagssaucen. Så ku’ det ikke blive nemmere. Og det smager bare hamrende godt.
Mine unger har spist den vegetariske lasagne, siden de var helt små. Så jeg tør godt kalde den børnevenlig også. Hvis du er bange for, at dine børn ‘opdager’ grønsagerne, så findeler du dem bare. Også auberginerne. Men som voksen synes jeg det er lidt ærgerligt, fordi jeg jo netop godt kan li’ auberginer.
Så det er bare et tip til grønsagskræsne børn. Den slags går over – eller det gjorde det i hvert fald for mine.
Vegetar lasagne med aubergine – på tre måder. Du vælger
Det mest tidskrævende ved den grønne lasagne er klart auberginerne.
- Har du tid nu: For at blive rigtigt møre, har de godt af at ligge og trække med salt en halv times tid eller mere. Og så skal de grilles (i ovn eller på grill) eller steges. Ja, det tager tid.
- Har du mulighed for at forberede: Så kan du gøre auberginerne klar dagen i forvejen. Eller mange dage i forvejen – og lægge dem i fryseren, til du skal bruge dem. Det tager de absolut ingen skade af, og du kan lave lasagnen noget hurtigere. Jeg gør tit det, at jeg bager, steger eller griller mange auberginer ad gangen og gemmer dem i fryseren i passende portioner. Du kan også bruge opskriften her – og evt. skære dem i store stykker, når du lægger dem i lasagnen.
- Hvis det skal være nemt nu – se tip 1 under opskriften.
Og nu vi er ved det der med at gøre det nemt: Det er supersmart at lave dobbelt portion vegetarlasagne. Se tip 3 nedenfor …
Tilbehør til lasagne?
Du har sikkert din egen idé om, hvad der skal til en lasagne. Hos os er det en frisk salat, nu om stunder nok oftest en kålsalat eller en simpel grøn salat med den gode olie-eddikedressing.
En anderledes vegetar-lasagne
Jeg har lavet lasagnen med aubergine i utallige år og faktisk aldrig lavet andre. Indtil en dag i 2023, hvor jeg fik lyst til at prøve noget andet. Jeg har altid forbundet bechamelsovsen med kødlasagne (som jeg ikke spiser længere), og derfor havde jeg fået lidt afsmag for bechamel med muskatnød.
Men nu har jeg overgivet mig. En lasagne med masser af svampe, spinat og en ostesauce (mornay) med muskatnød og hele molesjavsen – den er virkelig blevet et hit. Det er nok en lidt federe lasagne, men det er også ren smovs. Hvis du vil prøve, finder du opskriften her – bare klik på billedet.
Superlækker lasagne og smart måde at undgå den fede bechamelsovs.
Vi lavede den med spinat, så resterne er spist kolde – det gav krydderurterne ekstra mulighed for at træde frem.
Tak for din søde kommentar. Godt opskriften kunne bruges – og at jeg har en forbundsfælle i forhold til saucen 😉 Kh Bodil
Virkelig lækker. Lavede den med aubergine ristet på panden i tern.
Ikke sidste gang :-)
Hej Lene, tusind tak for en sød kommentar – dejligt du ku’ li’ lasagnen 😊 kh Bodil