Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Annonce for Jalm&B

Pocherede æg som en rigtig scorebrunch

Tænker du, at pocherede æg er mere, end dine køkkenevner rækker til?

Så lad mig sige dig én ting: Her får du en opskrift, der overbeviser dig om det modsatte! På 10 minutter* kan du servere lækre English Muffins med avocado og pocherede æg – en rigtig scorebrunch, som jeg sagde til min mand, da han fik sin. (Og jo, man skal jo huske at score hinanden mindst en gang om dagen, også efter mange år).

*Hvis du vil have hjemmesyltede rødløg, så lav dem dagen i forvejen :-)

Sådan bygger du en scorebrunch med pocherede æg

Pocherede æg som en rigtig scorebrunch

Det hele starter med den rigtige English Muffin fra Jalm&B, og den finder du enten i Irma eller online hos Coop. Sådan en brød-muffin kan altså noget særligt. Ikke mindst, når den er bagt med rugsurdej og ærlige økologiske ingredienser, som de gør hos Jalm&B. Og når du så rister den … mmm.

Og når du nu er ude at købe ind, så husk også:

  • Friske æg (jo friskere, jo bedre samler hviden sig om blommen, når du pocherer)
  • Bløde, modne avocados
  • Limes
  • Og tjek listen nedenfor, bare for en sikkerheds skyld …

Opskrift på pocherede æg som en rigtig scorebrunch

Morgenmad og brunch

Rækker til: 2

Forberedelse: 5 minutter

Tilberedning: 4 minutter

Du skal bruge:

  • 2 friske æg
  • en sjat lys eddike (ca. 1 spsk)
  • 1 Jalm&B English Muffin
  • 1 avocado
  • 1 lime
  • syltede rødløg
  • flagesalt
  • chiliflager eller friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Halver avocadoen, og tag de to halve ud med en ske. Skær dem i helt tynde skiver, og dryp med limesaft.

  2. Flæk din muffin, og rist de to halvdele på begge sider.

  3. OBS: Du kan pochere begge æg samtidig ved at bruge to kasseroller. Her beskriver jeg fremgangsmåden for ét æg: Fyld kasserollen halvt op med vand, og bring den i kog. Når vandet koger – skru ned, så det holder sig lige under kogepunktet, og hæld en lille sjat lys eddike i.

  4. Slå ægget ud i en lille skål. Rør rundt i vandet – kun den ene vej – så der bliver en lille fordybning i midten. Læg ægget her. Så samler hviden sig omkring det. Giv det 4 minutter, og tag det op med en hulske. Hvis der er lidt løs hvide, kan du nemt fjerne den.

  5. Læg en halv avocado på hver halve muffin, giv dem lidt syltede rødløg, og læg de pocherede æg øverst. Drys med flagesalt og chiliflager/friskkværnet peber. Server straks!

  6. PS. De ristede engelske muffins smager også godt bare med smør og syltetøj – eller ost – eller hvad du nu synes.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Her ligger de pocherede æg nok så fine og venter …

Pocherede æg som en rigtig scorebrunch

 

… på, at vi kigger til blommen:Pocherede æg som en rigtig scorebrunch

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.