Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Brunch-æg med røget laksBrunch-æg med røget laks er et meget populært æg-indslag til min brunch. Vi har jo ligesom været der med scrambled eggs og bacon, og mine brunch-æg har lidt samme princip, bare lidt mere elegant serveret.

Jeg laver brunch-æg i silicone-muffinforme, men du kan bruge alle typer forme. Husk at smøre dem godt indvendigt med olie – så slipper dine brunch-æg nemmere.

Opskrift på brunch-æg med røget laks

Så bliver der ca. 12-14 stykker.

Du tager:

4 æg
2,5 dl fløde
1 dl revet parmesan
Friskkværnet peber
100 g røget laks strimler
2 forårsløg i tynde ringe

Så nemt er det:

Tænd ovnen på 150° varmluft.

Rør æg, fløde og parmesan sammen, og tilsæt forårsløg.

Dryp et par dråber olivenolie i bunden af hver form – så slipper de nemmest. Læg så en et stykke laks i bunden, og hæld æggemassen over.

Sæt dem i ovnen. Alt efter hvor varme ovnen er blevet, tager det 20-30 minutter. Hold øje. De hæver flot op, men skvatter sammen igen, når du tager dem ud af ovnen. Vent, til de har taget lidt farve.

Lad dine brunch-æg stå lidt i formene og samle sig. 5-10 minutter. Så slipper de nemmest.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *