Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Ingen brunch uden amerikanske pandekager! De her små tyksakker er både bløde, søde og svampede, som de skal være.

Og når du nu gør dig den umage med små pandekager, så gå lige det sidste skridt: Riv lidt citronskal i. Det smager fan-ta-stisk!

(Vil du gerne undgå mel, mælk og sukker i dine brunchpandekager, så tjek lige bananpandekagerne – de smager også sødt og dejligt og er lidt sundere).

Amerikanske pandekager med kærnemælk er gode med fx:

Blåbærkompot eller anden marmelade

Flydende honning

Flormelis

Friske bær og banan

Tip: Hvis du ikke har kærnemælk ved hånden …

Det er vist længe siden, man kunne købe en kvart liter kærnemælk i en lille karton. Så du får lige min mors – husholdningslærerindens – tips:

  • Bland 2,5 dl mælk med 1 spsk citronsaft. Det smager ikke så godt at drikke, men i dine amerikanske pandekager fungerer det lige så godt som kærnemælk.
  • Du kan også blande et surmælksprodukt op med lidt vand, så det bliver lidt tyndere.

Det vigtige er, at der kommer syre i pandekagedejen, fordi det får natron til at hæve.

Og det modsatte tip: Hvad gør du med resten af kærnemælken?

Hvis du har købt kærnemælk og ikke orker at bage 4-dobbelt portion (og det forstås – der bliver afsindig mange), så brug kærnemælken i dit bagværk. Gærbrød elsker syrnede mælkeprodukter, så du kan bruge kærnemælken i fx go’e gammeldags fødselsdagsboller, de lidt grovere tyrkiske sesamkranse eller de saftige gulerodsboller.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Amerikanske pandekager med kærnemælk

Desserter og kager, Morgenmad og brunch

Rækker til: 20 stk. (små)

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Du skal bruge:

  • 2,5 dl kærnemælk
  • 2 æg
  • Fint revet skal af 1/2 citron
  • 125 g mel
  • 2,5 spsk sukker
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk rapsolie
  • smør at stege i

Server med fx:

  • Blåbærkompot
  • Flormelis
  • Friske bær og banan
  • Flydende honning

Sådan gør du:

  1. Pisk de våde ingredienser sammen først. Sigt natron og bagepulver sammen med melet, og pisk dejen hurtigt sammen i hånden. Der skal piskes godt til, så dejen bliver jævn :-)

  2. Steg de små pandekager i smør – ved mellemvarme. Bemærk: De hæver rigtig meget. Vend dem, når de er næsten stivnet i overfladen.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Amerikanske pandekager med kærnemælk

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.