
Ingen brunch uden amerikanske pandekager! De her små tyksakker er både bløde, søde og svampede, som de skal være.
Og når du nu gør dig den umage med små pandekager, så gå lige det sidste skridt: Riv lidt citronskal i. Det smager fan-ta-stisk!
(Vil du gerne undgå mel, mælk og sukker i dine brunchpandekager, så tjek lige bananpandekagerne – de smager også sødt og dejligt og er lidt sundere).
Amerikanske pandekager med kærnemælk er gode med fx:
Blåbærkompot eller anden marmelade
Flydende honning
Flormelis
Friske bær og banan
Tip: Hvis du ikke har kærnemælk ved hånden …
Det er vist længe siden, man kunne købe en kvart liter kærnemælk i en lille karton. Så du får lige min mors – husholdningslærerindens – tips:
- Bland 2,5 dl mælk med 1 spsk citronsaft. Det smager ikke så godt at drikke, men i dine amerikanske pandekager fungerer det lige så godt som kærnemælk.
- Du kan også blande et surmælksprodukt op med lidt mælk, så det bliver lidt tyndere.
Det vigtige er, at der kommer syre i pandekagedejen, fordi det får natron til at hæve.
Og det modsatte tip: Hvad gør du med resten af kærnemælken?
Hvis du har købt kærnemælk og ikke orker at bage 4-dobbelt portion (og det forstås – der bliver afsindig mange), så brug kærnemælken i dit bagværk. Gærbrød elsker syrnede mælkeprodukter, så du kan bruge kærnemælken i fx go’e gammeldags fødselsdagsboller, de lidt grovere tyrkiske sesamkranse eller de saftige gulerodsboller. Du kan også bruge kærnemælken i andet bagværk med natron, fx chokoladescones.