Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Ingen brunch uden amerikanske pandekager! De her små tyksakker er både bløde, søde og svampede, som de skal være.

Og når du nu gør dig den umage med små pandekager, så gå lige det sidste skridt: Riv lidt citronskal i. Det smager fan-ta-stisk!

(Vil du gerne undgå mel, mælk og sukker i dine brunchpandekager, så tjek lige bananpandekagerne – de smager også sødt og dejligt og er lidt sundere).

Amerikanske pandekager med kærnemælk er gode med fx:

Blåbærkompot eller anden marmelade

Flydende honning

Flormelis

Friske bær og banan

Tip: Hvis du ikke har kærnemælk ved hånden …

Det er vist længe siden, man kunne købe en kvart liter kærnemælk i en lille karton. Så du får lige min mors – husholdningslærerindens – tips:

  • Bland 2,5 dl mælk med 1 spsk citronsaft. Det smager ikke så godt at drikke, men i dine amerikanske pandekager fungerer det lige så godt som kærnemælk.
  • Du kan også blande et surmælksprodukt op med lidt mælk, så det bliver lidt tyndere.

Det vigtige er, at der kommer syre i pandekagedejen, fordi det får natron til at hæve.

Og det modsatte tip: Hvad gør du med resten af kærnemælken?

Hvis du har købt kærnemælk og ikke orker at bage 4-dobbelt portion (og det forstås – der bliver afsindig mange), så brug kærnemælken i dit bagværk. Gærbrød elsker syrnede mælkeprodukter, så du kan bruge kærnemælken i fx de bløde og fluffy kærnemælksboller eller de saftige gulerodsboller. Du kan også bruge kærnemælken i andet bagværk med natron, fx chokoladescones eller de kuglerunde æbleskiver.

Andre brunch-pandekager?

Pandekager til brunch er typisk de små, søde og tykke pandekager. Men måske er du frisk på lidt variation.

  • Hvis de skal være små og søde, kan det være bananpandekager (de er uden sukker og mel)
  • Hvis de skal være veganske, kan det være bananpandekager uden æg
  • Og hvis det bare skal være klassikeren over dem alle – så er de også her.

Bare klik på billederne – så kommer du til opskrifterne.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Amerikanske pandekager med kærnemælk

Desserter og kager, Morgenmad og brunch

Rækker til: 20 stk. (små)

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Du skal bruge:

  • 2,5 dl kærnemælk

  • 2 æg

  • Fint revet skal af 1/2 citron

  • 125 g mel

  • 2,5 spsk sukker

  • 1 tsk natron

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 spsk rapsolie

  • smør at stege i

Server med fx:

  • Blåbærkompot

  • Flormelis

  • Friske bær og banan

  • Flydende honning

Sådan gør du:

  1. Pisk de våde ingredienser sammen først. Sigt natron og bagepulver sammen med melet, og pisk dejen hurtigt sammen i hånden. Der skal piskes godt til, så dejen bliver jævn :-)

  2. Steg de små pandekager i smør – ved mellemvarme. Bemærk: De hæver rigtig meget. Vend dem, når de er næsten stivnet i overfladen.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Amerikanske pandekager med kærnemælk

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Amerikanske pandekager med kærnemælk

  1. Hej Bodil
    Jeg har afprøvet din opskrift og sikke nogen skønne pandekager, virkelig gode..
    Jeg skal bage 3-400 stk til barnedåb og vil derfor høre hvor længe du vurdere at de kan holde sig på frost? Går det med seks uger😬
    Venlig hilsen Laila

    1. Hej Laila, tak for din søde besked. Og du godeste, det var noget af en portion! Du kan sagtens fryse dem i 6 uger – faktisk op til 3 måneder. Så der er vel ikke andet at gøre end at komme i gang, stille og roligt … Rigtig god fornøjelse. Jeg håber, gæsterne bliver begejstrede for indsatsen! Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.