Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Vegetarisk nøddepostej er virkelig en evergreen i mit køkken: Fuld af gode svampe og nødder, der både mætter og smager rigtig godt. Faktisk så godt, at selv en ikke-vegetar nemt bliver både glad og mæt.

Vegetarens julemiddag?

Jeg har en vegetar i familien, så vi laver tit nøddepostejen som hendes julemiddag. Og hun skal selvfølgelig ikke snydes for en god svampesauce! Så den får du også lige opskriften på. Brug gerne nogle mørke svampe med masser af smag. Eller kantareller, hvis du er så heldig at finde dem et sted.

Nøddepostejen er rigtig god med kartofler eller rodfrugter i ovnen og en god kålsalat, fx med rødkål eller grønkål.

Og OBS – bliver der en rest af din nøddepostej, så bliver du glad. For den er også rigtig god  som pålæg i madpakken! Eller på ristet brød – og gerne med koldt smør imellem :-) Det redder julefrokosten for dem, der ikke er så meget til kød og kød og kød …

Gem

Gem

Opskrift på vegetarisk nøddepostej med svampe

Aftensmad

Rækker til: 4

Tilberedning: 1 time

Til nøddepostejen skal du bruge:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie at stege i
  • 260 g rensede svampe (champignons er helt ok)
  • 225 g blandede nødder (jeg plejer at tage hasselnødder og valnødder, men cashew er garanteret også godt)
  • 110 g rasp, reven brødkrumme eller fine havregryn
  • 1 æg
  • 3 kogte, mosede kartofler
  • 1,5 dl grøntbouillon
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • salt og peber

Til svampesaucen skal du bruge:

  • 250 g gode svampe
  • olivenolie
  • 2,5 dl god grøntbouillon (fx Herbamare)
  • 1-2 spsk sherry
  • sovsejævner (eller majsmel rørt ud i lidt vand)
  • evt. lidt fløde
  • salt og peber

Sådan laver du nøddepostejen:

  1. Pil og hak løgene fint, og sauter dem blanke i olivenolie.
  2. Hak svampene fint, og lad dem varme med i gryden.
  3. Hak nødderne eller kør dem i blenderen (det skal ikke blive helt fint mel, de skal have lidt bid).
  4. Bland nu det hele grundigt sammen, og fordel farsen i et fad eller en rugbrødsform. Du kan enten smøre den først med smør eller beklæde den med bagepapir. Læg folie over.
  5. Tænd ovnen på 170 grader, og giv nøddepostjen ca. 50 minutter med folie og de sidste 10 minutter uden, så den får lidt farve.
  6. Du kan også bage den i små forme, hvis du vil fryse noget af postejen ned til pålæg og madpakke. De skal så have kortere tid i ovnen (nok ca. 30 minutter, alt efter størrelse).

Sådan laver du svampesaucen:

  1. Rens svampene, og svits dem i olivenolie i en gryde, til de er skrumpet godt ind.
  2. Tilsæt bouillon, og kog op.
  3. Smag til med sherry, fløde, salt og peber.
  4. Jævn saucen, til den har den tykkelse, du bedst kan li'.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *