Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Vegetarisk nøddepostej med svampeVegetarens julemiddag hed det i de glade 80’ere. Der er også noget meget 80’er over en nøddepostej – fra dengang en vegetar var den type, der gik i krøllet tøj og kulørt poncho, og som sjældent havde hørt om konceptet ‘frisør’. Men altså – den vegetarisk nøddepostej smager stadig rigtig godt, og selv en ikke-vegetar kan også blive både glad og mæt.

Her får du en opskrift, der er beregnet til at servere varm – med champignonsauce og det tilbehør, du ellers helst vil ha’. Jeg laver oftest kartofler eller rodfrugter i ovnen og en god kålsalat, fx med rødkål eller grønkål.

Og OBS – bliver der en rest af din nøddepostej, så bliver du glad. For den er også rigtig god  som pålæg i madpakken!

Opskrift på vegetarisk nøddepostej med svampe

1 løg
2 fed hvidløg
olivenolie at stege i
260 g rensede svampe (champignons er helt ok)
225 g blandede nødder (jeg plejer at tage hasselnødder og valnødder, men cashew er garanteret også godt)
110 g rasp, reven brødkrumme eller fine havregryn
1 æg
3 kogte, mosede kartofler
1,5 dl grøntbouillon
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret rosmarin
salt
peber

Sådan gør du:

  1. Pil og hak løgene fint, svits dem blanke i olivenolie
  2. Hak svampene fint, og lad dem varme med i gryden.
  3. Hak nødderne eller kør dem i blenderen (det skal ikke blive helt fint mel, de skal have lidt bid).
  4. Bland nu det hele grundigt sammen, og fordel farsen i et fad eller en rugbrødsform. Du kan enten smøre den først med smør eller fore den med bagepapir. Læg folie over.
  5. Tænd ovnen på 170 grader, og giv den ca. 50 minutter med folie og de sidste 10 minutter uden, så den får lidt farve.
  6. Du kan også bage den i små forme og gemme dem i fryseren. De skal så have kortere tid i ovnen (nok ca. 30 minutter, alt efter størrelse).

Serverer du den varm, kan du også lave:

Vegetarisk champignonsauce:

250 g gode svampe
olivenolie
2,5 dl god grøntbouillon (fx Herbamare)
1-2 spsk sherry
sovsejævner (eller majsmel rørt ud i lidt vand)
evt. lidt fløde
salt
peber

Sådan gør du:

  1. Rens svampene, og svits dem i olivenolie i en gryde, til de er skrumpet godt ind.
  2. Tilsæt bouillon, og kog op.
  3. Smag til med sherry og fløde
  4. Jævn sovsen til den har den tykkelse, du bedst kan li’.

Gem

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *