Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Tortilla med aspargesEnhver spanier vil sikkert nægte, at min tortilla med asparges er en ægte spansk kartoffeltortilla. Men jeg blev inspireret af Aarstiderne, og så fik vi denne her til frokost. Uh, hvor vi da pludselig var meget sultne! Ser det godt ud? Ja! Var der nok til 4? Nej! Vi var to og levnede kun en smule …

Opskrift på (måske spansk) tortilla med asparges og oliven

Vi tog:
Ca. 300 g kogte nye  kartofler i tern
1 stort rødløg i tynde skiver
1 fed hakket hvidløg
lidt olivenolie
1 bdt. friske grønne asparges
4 æg
1/2-1 dl friskreven parmesan
1/2 dl let fløde (du kan også bruge creme fraiche eller tilsvarende)
nogle sorte oliven
salt og peber
et bundt purløg til pynt

Sådan gør du:
Skur kartoflerne, og sæt dem til at koge med lidt salt.

Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).

Snit så rødløg og hvidløg, og varm dem i olien, til de er klare, men ikke brune.

Skyl aspargesene, og knæk enderne af så langt nede, du kan (så slipper du for at få det træede med – det kan du ikke vurdere med en kniv). Snit de sprøde asparges i 4-5 cm lange stykker.

Tag en skål, og bland her æg, ost og creme fraiche. Tilsæt salt og peber efter gefühl. Hæld de ristede løg i, og gi’ panden lidt olie igen, inden du smider aspargesstykkerne på og rister dem i nogle få minutter.

Skær så de kogte kartofler i mundrette tern.

Tag et ildfast fad (eller en tærteform), beklæd det med bagepapir, og fordel asparges og kartofler på bunden. Hæld æggeblandingen over, pynt med sorte oliven, og sæt det hele i ovnen i 18-20 minutter, til tortillaen har taget lidt lysebrun farve. Pynt med friskklippet purløg. Spis!

God med en grøn salat til (med olie-eddike-dressing) – og måske, hvis du er i det humør, noget røget laks :-)

Gem

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *